Laura Freudenthaler

Laura Freudenthaler

Vsi avtorji

PREDSTAVITEV

Laura Freudenthaler se je rodila leta 1984 v Salzburgu. Na dunajski univerzi je leta 2008 zaključila študij germanistike, filozofije in študij spola. Leta 2017 je objavila romaneskni prvenec Die Königin schweigt (Kraljica molči), ki se je istega leta septembra in oktobra na lestvici najboljših knjig po izboru ORF povzpel med najboljših deset. Leto pozneje je za omenjeni roman prejela delovno štipendijo Bremenske literarne nagrade 2018, na festivalu du premier Roman 2018 v Chambériju pa je bil razglašen za najboljši prvenec leta z nemškega govornega območja.

Svoja dela med drugim objavlja v literarnih revijah manuskripte, Lichtungen, SALZ, schreibkraft in kolik.

Leta 2019 je prav tako pri založbi Droschl Verlag izšel njen drugi roman Zgodba o duhu (Geistergeschichte), za katerega je še istega leta prejela Literarno nagrado Evropske unije. Marca 2019 se je povzpel na prvo mesto najboljših knjig po izboru ORF in bil nominiran za literarno nagrado Alpha.

Avtorica se je na povabilo literarne kritičarke Brigitte Schwens-Harrant udeležila tekmovanja za Nagrado Ingeborg Bachmann 2020 v Celovcu, na katerem je z besedilom Der heißeste Sommer (Najbolj vroče poletje) osvojila Nagrado 3sat.

Laura Freudenthaler živi na Dunaju, kjer je več let delala za Avstrijsko tiskovno agencijo (APA) in prevaja iz francoščine v nemščino.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0