Založba Pivec

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Založbe Pivec! Kaj se je spremenilo? Preberite tukaj.

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Alja Furlan: Dar

14 decembra, 2023 @ 17:00 - 18:00

V Goriški knjižnici nadaljujejo z Domoznanskimi večeri. V decembru vas vabijo na predstavitev nove slikanice Alje Furlan z naslovom Dar, ki je izšla letos pri Založbi Pivec. Pogovor z avtorico bo vodila Ingrid Kašca Bucik. Gostji dogodka bosta Zala Stanonik, urednica Založbe Pivec Maribor, in ilustratorka Nataša Vertelj. Čajanko bodo polepšale čarobne kvačkane skodelice izpod rok Dragice Moškrič.

Pravljica Dar je pravljica o pisani druščini skodelic, čajnika, sladkornice in vrčka za mleko, druščini, ki je prepričana, da je iz pravega testa za čajanko. Dokler vsi skupaj ne ugotovijo, da so le igrače. A vsaka poštena igrača pričakuje, da bo nekoč kraljevala na policah otroške sobe. Tako tudi deli servisa za pitje kave in čaja, lično zloženi v škatli, v trgovini čakajo in čakajo, da jih nekdo prejme v dar. Med njimi se tkejo prijateljske vezi, vzniknejo simpatije, kdaj pa kdaj pa skupaj pogumno zrejo nevarnosti naravnost v oči. Ko jih končno odnesejo iz trgovine, se prava pustolovščina šele začne …

Dogodek bo zaokrožilo krajše, a zato nič manj zanimivo predavanje Irene Stubelj Marinič, mag. psihosocialnega svetovanja, na aktualno temo pomembnosti pristne otroške igre. Prijazno vabljeni na kvačkano čajanko!

Podrobnosti

Datum:
14 decembra, 2023
Ura:
17:00 - 18:00
Košarica zapri