Založba Pivec

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BEREMO V GOZDNIH KNJIŽNICAH: BOTANIČNI VRT UNIVERZE V MARIBORU

11 junija @ 17:00

V torek, 11. junija 2024, ob 17. uri vabljeni v Botanični vrt Univerze v Mariboru, kjer bomo prebirali odlomke knjige avtorice Diane Adriaenssen JELENA in ROBERT DE BELDER – Plemenita kot mati narava.

Knjiga prinaša zapis o usodnem srečanju, razvoju arboretumov Kalmthout in Hemelrijk, Robertovi enkratni in izjemni knjižnici, njunih botaničnih potovanjih, združenju, ki sta ga ustanovila, in o številnih študentih, ki sta jih sprejela pod svojo streho. Velik del knjige je namenjen rastlinam, ki sta ju vzgojila na Kalmthoutu, in ki so bile poimenovane po enem ali drugem. Govori še o vseobsegajoči strasti in o nezmerni ljubezni, ki sta ju vodili pri ustvarjanju obeh arboretumov, o potovanjih, sajenju, križanju, o njunih aktivnostih na vseh področjih botanike in ekologije, o gostoljubnosti do študentov in obiskovalcev od vsepovsod … Odseva njuno življenjsko filozofijo in vir njunega navdušenja, s katerim sta vzgajala nove rodove vrtnarjev.

Dogodek bo moderirala bibliotekarka Univerzitetne knjižnice Maribor Boža Janžekovič. Metka Pivec, strokovna sodelavka v Botaničnem vrtu, pa bo predstavila Jeleno de Belder Kovačič ter rastline v botaničnem vrtu, ki so z njo povezane. Zbrali se bomo ob 17. uri pred vhodom v Botanični vrt, od koder se bomo sprehodili do senčnih klopi na robu vrta. V primeru slabega vremena bo dogodek v njihovem večnamenskem prostoru.

Za obiskovalce dogodka je vstop v botanični vrt prost.

Vljudno vabljeni!

Details

Date:
11 junija
Time:
17:00

Venue

Botanični vrt Univerze v Mariboru
Pivola 90a + Google Map
Košarica zapri