Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Enci benci Katalenci

1 decembra, 2019 @ 17:00 - 18:00

Nastopajo: Vesna Zornik, Polona Janežič, Boštjan Gombač, Tibor Mihelič Syed, Boštjan Narat, Robert Rebolj; režija: Ivana Djilas; produkcija: Cankarjev dom, Kulturno umetniško društvo Adapter

V glasbenem podvigu z naslovom Enci benci Katalenci se skupina Katalena navdihuje pri izštevankah, izrazito ritmičnih pesmih, polnih skrivnostnih besed, s katerimi otroci razdelijo vloge za začetek igre. Izštevanke so prehajale iz roda v rod, od ust do ust. Odlično so zaživele tudi v zbirki Enci benci na kamenci (Založba Mladinska knjiga). Izštevanka je že sama po sebi igra – naključja. In prav to Kataleno zanese v najrazličnejše zgodbe, pesmi, motive ali domislice, ki jih je izbralo na videz nesmiselno izštevanje.

Predstava Enci Benci Katalenci je pravzaprav ugledališčen koncert in je namenjena vsem otrokom, tistim najmlajšim, od drugega leta naprej, pa recimo nekje po prvi polovici osnovne šole in potem spet tistim otrokom, ki so že zdavnaj odrasli. Pričakujete lahko vse, od pravljičnih čarobnih utrinkov do čisto zaresnega rokenrola. Menim, da je to najboljše, kar smo kdaj naredili. 
Vesna Zornik

Podrobnosti

Datum:
1 decembra, 2019
Ura:
17:00 - 18:00
Košarica zapri