Založba Pivec

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Založbe Pivec! Kaj se je spremenilo? Preberite tukaj.

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KITAJSKA MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO – srečanje v okviru cikla S O Ž I T J E  2 0 2 0

22 januarja, 2020 @ 19:00 - 20:30

Še posebej nas bo zanimalo, kakšen pomen imata pri tem konfucijanska filozofija in tradicija.

Dr. Helena Motoh je višja znanstvena sodelavka na ZRS Koper. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je zaključila študij filozofije in sinologije in doktorirala z zagovorom disertacije z naslovom Recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveški filozofiji 18. stoletja. V času doktorskega študija je bila gostujoča raziskovalka na Univerzi Nanjing (LR Kitajska). Kot gostujoča predavateljica je več let sodelovala s Filozofsko fakulteto Univerze v Zagrebu in Filozofsko fakulteto Univerze Jurija Dobrile v Pulju. Je avtorica dveh znanstvenih monografij o kitajski filozofiji pri založbah v Sloveniji in soavtorica znanstvene monografije o slovenski filozofiji pri založbi Bloomsbury. Poleg tega je avtorica številnih znanstvenih člankov v revijah v Sloveniji in v tujini. Sodelovala je tudi pri več nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih projektih.

Dr. Anja Zalta je sociologinja religije, etnologinja in kulturna antropologinja; od leta 2010 predava na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani predmete s področja sociologije religije. Njeni raziskovalni interesi so: sociologija religije, primerjalna religiologija, religije in človekove pravice, religijske manjšine, spol in religija.

Dr. Dragan Potočnik je slovenski zgodovinar, profesor, znanstvenik, raziskovalec, pesnik, pisatelj, svetovni popotnik – ustanovitelj in predsednik popotniškega društva Vagant. Dr. Potočnik je predavatelj na Filozofski fakulteti v Mariboru na oddelku za zgodovino, sicer pa velik poznavalec islama. Je avtor številnih znanstvenih monografij (Azija in Iran sta prevedeni v angleščino), učbenikov, leposlovnih knjig in člankov. Kot vabljeni profesor redno gostuje po univerzah v Aziji in Afriki.

 

Dobrodošli v imenu organizatorjev: Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za filozofske študije Znanstveno-raziskovalnega središča v Kopru, Centra za medkulturno sodelovanje z državami Azije, Afrike in Latinske Amerike Filozofske fakultete Univerze v Mariboru  in Založbe Pivec!

Podrobnosti

Datum:
22 januarja, 2020
Ura:
19:00 - 20:30
Košarica zapri