Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Naše avtorice za otroke se predstavijo na delavnicah v Vilinskem mestu v Mariboru

3 decembra, 2016 @ 07:52 - 10:52

Urška, Manica in Nika nas vabijo v svoj svet ustvarjalnosti. Z njimi bomo ustvarjali, se pogovarjali in se fino imeli.

Urška Stropnik sodi med vidnejše slovenske ilustratorke knjig. Njene ilustracije so prepoznavne po preprostih oblikah in optimističnih barvah. Najbolj nas prepričajo njene prijazne in ljubke živali. Na ustvarjalni delavnici z Urško bomo med 10. in 13. uro kot obeske za verižice prav take živali tudi izdelovali.

Manica K. Musil je vsestranska umetnica, arhitektka in ilustratorka, ki je za svoja dela požela že kar nekaj vidnih nagrad. Ilustracije, šivanke Manice K. Musil so svojevrstne in imajo povsem drugačen likovni jezik. Sicer je avtorica kar sedmih slikanic za otroke. Pobalinska pujsa in Čarobna školjka sta izšli pri Založbi Pivec, Maribor. Na delavnici z Manico bomo med 15.30 in 17.30 oblikovali novoletne okraske, ob 18. uri pa se bomo z njo pogovarjali o njenem ustvarjanju in uspehih, ki jih dosega doma ter na tujem, predstavila pa nam bo tudi svojo najnovejšo slikanico, Komar Janez.

Nika Matanović je mlada, komaj 16-letna avtorica, ki se podpisuje že pod dva romana. Z urednico in sošolci nam bo med 12. in 13. uro skušala pričarati vzdušje in dogajanje v razredu, kot ga popisuje v odličnem romanu z istim naslovom. Povabljeni v Razred!

Podrobnosti

Datum:
3 decembra, 2016
Ura:
07:52 - 10:52
Košarica zapri