Založba Pivec

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Založbe Pivec! Kaj se je spremenilo? Preberite tukaj.

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pogovor “Slovenski potopis nekoliko drugače” z Brankom Gradišnikom, Draganom Potočnikom in Ivom Stropnikom na Knjižnem sejmu v Ljubljani

25 novembra, 2018 @ 10:00 - 11:00

Slovenski potopis nekoliko drugače – o slovenskem neklasičnem potopisnem pisanju bodo spregovorili dr. Dragan Potočnik, zgodovinar, svetovni popotnik in prejemnik nagrade »krilata želva« za najboljši slovenski literarni potopis letošnjega leta, Branko Gradišnik, avtor serije popularnih esejistično-literarnih potopisov »Strogo zaupno z Brankom« in Ivo Stropnik, ustanovitelj nagrade »krilata želva« za najboljši slovenski literarni potopis.

V Sloveniji so se v zadnjem desetletju uveljavili potopisi, ki precej odstopajo od klasičnih opisov poti. Gre za potopise, ki imajo opazno literarno ali esejistično ozadje, in ciljajo predvsem na nekoliko zahtevnejšega bralca, ki se ne zadovolji zgolj z opisom znamenitosti poti, temveč si želi začutiti duh daljnih krajev, njihov sodobni družbeni in kulturni utrip skozi esejistična razmišljanja, temelječa na kulturni in politični zgodovini, antropoloških in socioloških spoznanjih, ki jih podajajo pronicljivi pisci s širokim diapazonom znanj.

Podrobnosti

Datum:
25 novembra, 2018
Ura:
10:00 - 11:00
Košarica zapri