Založba Pivec

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pogovor “Slovenski potopis nekoliko drugače” z Brankom Gradišnikom, Draganom Potočnikom in Ivom Stropnikom na Knjižnem sejmu v Ljubljani

25 novembra, 2018 @ 10:00 - 11:00

Slovenski potopis nekoliko drugače – o slovenskem neklasičnem potopisnem pisanju bodo spregovorili dr. Dragan Potočnik, zgodovinar, svetovni popotnik in prejemnik nagrade »krilata želva« za najboljši slovenski literarni potopis letošnjega leta, Branko Gradišnik, avtor serije popularnih esejistično-literarnih potopisov »Strogo zaupno z Brankom« in Ivo Stropnik, ustanovitelj nagrade »krilata želva« za najboljši slovenski literarni potopis.

V Sloveniji so se v zadnjem desetletju uveljavili potopisi, ki precej odstopajo od klasičnih opisov poti. Gre za potopise, ki imajo opazno literarno ali esejistično ozadje, in ciljajo predvsem na nekoliko zahtevnejšega bralca, ki se ne zadovolji zgolj z opisom znamenitosti poti, temveč si želi začutiti duh daljnih krajev, njihov sodobni družbeni in kulturni utrip skozi esejistična razmišljanja, temelječa na kulturni in politični zgodovini, antropoloških in socioloških spoznanjih, ki jih podajajo pronicljivi pisci s širokim diapazonom znanj.

Details

Date:
25 novembra, 2018
Time:
10:00 - 11:00
Košarica zapri