Založba Pivec

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Založbe Pivec! Kaj se je spremenilo? Preberite tukaj.

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Predstavitev knjige Mi, otroci socializma z našega dvorišča Vida Kmetiča v Mariboru

11 decembra, 2019 @ 17:00 - 18:30

Društvo Hiša!, Vid na oko in Založba Pivec vabijo na predstavitev novo izdane knjige “Mi, otroci socializma z našega dvorišča”.

Nastanek te knjige je zagotovo povezan z nezadržnim minevanjem let. Ko je večina zgodb, ki so zbrane v njej, začela dobivati svojo pisno obliko, se je avtor Vid Kmetič, namreč močno približeval abrahamu. To so približno leta, ko človek začuti potrebo poiskati svojo preteklost, ko ga preplavijo nostalgični spomini in ko večkrat vzdihne za “dobrimi starimi časi”.

Avtor se v pričujoči knjigi spominja svojega odraščanja v socialističnem Mariboru v sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja.

S tem, ko svoje spomine preliva na papir, v spominjanje dobesedno potisne še nas, bralce – toliko bolj, če smo pripadniki njegove generacije in sopotniki v poznavanju istih prostorov. Njegova mariborska bivališča v sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja, dvorišča, na katerih se je igral, igre, filmi, glasba, družbe in subkulture, sosedje, sorodniki, prijatelji, sošolci in vsi drugi se ob branju ne kažejo le kot njegovi prostori in liki, ampak se naenkrat začnejo spreminjati v naše spominske podobe. Prepoznavamo jih, zavemo se, da so naše izkušnje podobne, spomnimo se svojih lastnih likov, prostorov in dejanj.

Spremno besedo je napisala Jerneja Ferlež.

Vabljeni! Vsto prost!

Podrobnosti

Datum:
11 decembra, 2019
Ura:
17:00 - 18:30
Košarica zapri