Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Predstavitev novega albuma Bilbi z naslovom “Toskana” v Mariboru

6 decembra, 2014 @ 07:27 - 10:27

“Vsakdo ima svojo osebno “Toskano”,  predmet večnega hrepenenja, nekaj kar nas žene in umiri hkrati. Nekateri imajo to srečo, da jo lahko začutijo znotraj sebe. Drugi smo večni popotniki in iskalci.”

Z novim studijskim albumom, ki ga bo objavila konec novembra, Bilbi vabi na potovanje po svoji glasbeni Toskani. Med potjo boste naleteli na dvanajst novih Bilbi zgodb, dvanajst novih drobnih slik. Večina skladb je ponovno nastala v sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, nekaj besedil sta prispevala tudi pesnika in pisatelja Drago Mislej Mef in Rok Vičnik. Album TOSKANA ponovno ponujajo vpogled v Bilbin čudovit mavričen svet, kjer se smeh in žalost držita za roko v senci dobre stare oljke. Nove Bilbi zgodbe so še bolj raznolike, začinjene in drzne, hkrati Bilbi ostaja kritična do sebe in sveta. Trenutni single Tiste snovi in skladba To ni blues, s katero se je Bilbi predstavila na letošnji Emi, sta že nakazala začrtano glasbeno smer. Na sporedu bo pristni rock and roll in čutne pripovedne balade. 

Nastopila bo s priznanimi slovenskimi glasbeniki, združenimi pod imenom Direktorji: Peter Dekleva (kitare), Luka Herman Gaiser (bas), Davor Klarič (klaviature), Urban Krč (bobni) in Gregor Stermecki (akustična kitara). Direktorji so z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami in ustvarjalnim talentom izjemno prispevali k novemu projektu TOSKANA. Snemanje je potekalo pod producentsko taktirko Petra Dekleve v studiju Codelli.

Podrobnosti

Datum:
6 decembra, 2014
Ura:
07:27 - 10:27
Košarica zapri