Založba Pivec

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PREDSTAVITEV ROMANA AVGUSTA DEMŠARJA: ESTONIA

30 maja @ 18:30

V četrtek, 30. maja 2024, ob 18.30 vabljeni v Knjižnico Ormož na predstavitev zadnjega dela trilogije Vodnjaki Avgusta Demšarja – Estonia.

V novem romanu Estonia Avgusta Demšarja se Martin Vrenko in detektiv Miloš znajdeta pred svežimi izzivi. Trideset let po tragediji na trajektu Estonia se v slovenski vasi Vodnjaki med obnovo hiše staršev odkrije truplo, zakopano v času osamosvojitvene vojne. Kriminalist Martin Vrenko odkrije povezavo med najdenim truplom in Ivo, ki jo je po smrti staršev posvojila švedska družina in zdaj ponovno išče svoje slovenske korenine. Ko v vasici pride do še enega umora, se začne zapletena preiskava, ki razkriva nenavadne vezi med preteklostjo in sedanjostjo. Ali so dogodki izpred treh desetletij povezani z umorom?

Kriminalke Avgusta Demšarja večinoma potekajo v urbani okolici Maribora, kjer se prepletajo z aktualnimi družbenimi dogodki, osvetljujejo socialne razlike in razkrivajo nestrpnost do drugačnih. S svojimi raznolikimi primeri razkrivajo razpoke v družinskih in kolegialnih odnosih ter spodbujajo bralce k razmišljanju in razvoju svojega detektivskega nagona.

Z avtorjem se bo pogovarjala Ana Kaučič.

Vljudno vabljeni!

 

Details

Date:
30 maja
Time:
18:30

Venue

Knjižnica Frana Ksavra Meška Ormož
Žigrova ulica 6b 2270 Ormož + Google Map
Košarica zapri