Založba Pivec

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PREDSTAVITEV ROMANA BOŽIČEK V UŠESU CVETKE BEVC V MARIBORU

12 februarja, 2019 @ 18:00 - 20:00

Mladinski roman Božiček v ušesu spremlja zgodbo štirinajstletne Oje, ki si je pred kratkim zlomila roko. Tudi sicer je njeno življenje dokaj pestro. Rodila se je mami Slovenki in očetu Afričanu, sama pa je belopolta. Njeno pripoved, ki se začne okrog božiča 1999, spremljamo kot kolaž sedanjosti in reminiscenc na dogodke, ki so na Ojo še prav posebej vplivali. Doživela je že veliko: vojaške nemire v Nigeriji, izseljeništvo v Londonu in prihod v Slovenijo. Vsemu temu se pridružijo še običajne najstniške težave: iskanje identitete, družinske težave, prva ljubezen in novi prijatelji.

Oja je izvrstna flavtistka, a njena prava strast so barve in slikanje. Ji morda Božiček, ki se od nesreče naprej vztrajno pojavlja v njenem ušesu, dopoveduje prav to?

CVETKA BEVC je pesnica, pisateljica, glasbenica. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je zaključila študij muzikologije in primerjalne književnosti ter se izpopolnjevala na University College Cork. Nekaj let je vodila Slovenske dneve knjige v Ljubljani in je članica DSP, PEN in uredništva revije Poetikon. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Piše prozo, poezijo, dramska besedila in mladinsko literaturo ter filmske scenarije. Njen književni opus obsega čez dvajset knjig, za mladostnike je napisala več romanov, med drugim Prigode Špelce Žvekič, Škampi v glavi, Desetka in Božiček v ušesu.

Details

Date:
12 februarja, 2019
Time:
18:00 - 20:00
Košarica zapri