Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Predstavitev zbirke kratkih zgodb “Ubijalci časa” Davida Bedrača v Ravnah na Koroškem

9 februarja, 2019 @ 19:00 - 20:30

Zbirka 24 grotesknih pripovedi nas popelje v svet človeške podzavesti, ki se pred nas razgrne kot ostra, brezkompromisna in nasilna slika posameznika v odnosu do sebe in drugih. Človek v teh zgodbah je podvržen lastni malovrednosti, razosebljenosti, predvsem pa ga bremeni fenomen časa. Ta mu sledi na vsakem koraku; strah ga je minevanja, zato se mu želi zoperstaviti, “ubiti čas” in zavedanje o le-tem.

 Slednje dosega skozi niz najrazličnejših reakcij v različnih situacijah, ki ga “delajo živega”, pri tem pa ne uporablja sredstev. V ospredju so povsem življenjske teme z napetimi zapleti, preobrati, a tudi sunki presenečenj – kaj vse so nekateri pripravljeni narediti v bitki s časom. Človeške usode so prikazane skozi številna kriminalna dejanja, poteze absurda, nasilja, nevrotičnih stanj in strahu.

Vsaka groteska je sicer človeška slika sedanjosti, samostojna in suverena, a vse zgodbe se nazadnje povežejo med seboj in prinašajo celovito podobo današnje družbe, ki je v mnogih pogledih zelo surova in izpljune vsakega, ki bi na svoji poti izgubil moč, da se zoperstavi najhujšemu sovražniku: času.

 
David Bedrač je pesnik, pisatelj, literarni mentor, profesor slovenščine, doktor literarnih ved. Je član uredniškega odbora revije Mentor. Vodi literarne delavnice, tabore, klube in druga strokovna literarna srečanja. Je mentor številnim literarnim ustvarjalcem, še posebej se ukvarja z vprašanji literarnega ustvarjanja mladih.

Piše za odrasle in otroke. Doslej je izdal pesniške zbirke: Neskončnost (1998), Poezija Pomolov(2001), Pesmi iz šipe (2006), Centimetri sveta (2010), Tanka molčanja (2013), Tvoj nakupovalni voziček (2014) in V hiši tvojega popka (2018). Izdal je tudi tri zbirke otroških pesmi, slikanici Pesniška hiša (2008) in So že smehci k vam prispeli (2014), ter fotkanico Gugajčki in gugaji (2010). Izdal je tudi dva priročnika o pesnjenju: Brez uteži (2007) in Pesniške poti brez uteži (2018).

Podrobnosti

Datum:
9 februarja, 2019
Ura:
19:00 - 20:30
Košarica zapri