Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Promocija kriminalke CERKEV Avgusta Demšarja in izlet v spremstvu avtorja na kraj zločina iz romana

9 februarja, 2020 @ 14:30 - 19:00

Deseta jubilejna kriminalka Avgusta Demšarja v posebni oštevilčeni izdaji (le 100 izvodov) – s posvetilom prvega dne izdaje z avtorjevim podpisom ter vključenim promocijskim avtobusnim izletom v spremstvu avtorja na osrednji kraj zločina na dan zločina iz romana (9. februarja 2020). Število mest je omejeno, naročila oz. prijave sprjemamo do zapolnitve mest.

Cerkev je tipična Demšarjeva kriminalka. Žanrsko gre za še eno izvirno domačo kriminalko tipa kdo je storilec. Zločini se ponovno dogajajo v avtohtonem slovenskem okolju, v Mariboru s širšo okolico, v Prekmurju, na avstrijskem Koroškem in fiktivni vasici Vodnjaki, kjer, vsaj tako je videti, domuje posebne vrste zlo. V romanu nastopajo vsi glavni liki Demšarjevih romanov (Martin Vrenko, Ivana, Breznik, Miloš, Nika, Drago, Kralj, Levstek in drugi). Deseti, jubilejni Demšarjev roman je obsežnejši, zgodba še bolj kompleksna, zastranitve še bolj presenetljive. Avtor nas posrka v zgoščeno dogajanje in drži v napetosti tudi, ko se posveča odnosom med glavnimi stalnimi liki in njihovi karakterizaciji. Zaplet, ki sproži dogajanje, je umor visokega cerkvenega dostojanstvenika. Še preden se kriminalisti pošteno lotijo dela, sledijo novi umori in kriminalna dejanja. Preiskava se giblje med brskanjem po finančnih mahinacijah mariborske nadškofije, političnimi soliranji tožilca Levstka, trenji med tožilstvom in kriminalisti ter med osebnimi motivi več posameznikov, ki s cerkvijo niso povezani. Ob osnovni pripovedi Demšar tudi tokrat odpira številne družbeno aktualne teme. Skrajno napeto in intelektualnih izzivov polno branje na poti do razrešitve nadvse zapletenega primera.

Več o promocijskem izletu.

SMER: avtobusni prevoz na skrivno lokacijo osrednjega umora iz jubilejne, desete kriminalke Avgusta Demšarja z naslovom CERKEV.
ZBIRALIŠČE: Slomškov trg Maribor, pri kipu Antona Martina Slomška.
DATUM: nedelja, 9. februar 2020.
URA ODHODA: 14.30.
Sedež na avtobusu si zagotovite z nakupom svojega IZVODA PRVEGA DNE romana Cerkev, ki ga prejmete na sami promociji.
Vsaka knjiga omejene naklade 100 izvodov je oštevilčena, opremljena z žigom dneva umora in podpisom avtorja. Cena 40 € ob knjigi (trda vezava, več kot 600 strani) vključuje še prevoz z avtobusom v obe smeri, literarno branje med vožnjo, ogled avtentičnega kraja zločina in pogostitev.

In še nekaj namigov: Najprej se na kratko sprehodimo po ulicah Maribora, kjer se odvija pomemben del romana, nakar se odpeljemo na skrivno lokacijo. Izdamo lahko, da se nahaja v radiusu od 20 do 40 km iz Maribora. Tam si ogledamo kraj zločina, se soočimo s podrobnostmi umora in temeljito pogovorimo z avtorjem.
Obeta se nam tudi obisk znane osebnosti in druženje s pogostitvijo.
Ne zamudite enkratnega promocijskega literarnega dogodka, na katerem se bo fikcija soočila z realnostjo.

Bodite zraven!
Info: info@zalozba-pivec.com, 02 250 08 28

Podrobnosti

Datum:
9 februarja, 2020
Ura:
14:30 - 19:00
Košarica zapri