Založba Pivec

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Novinarska konferenca: PRVA SLOVENSKA LITERARNA AGENCIJA

17 junija @ 11:00

V ponedeljek, 17. 6. 2024, vas ob 11.00 uri vabimo v Center Rog (večnamenski prostor v 2.nadstropju) na novinarsko konferenco ob ustanovitvi prve slovenske profesionalne literarne agencije, ki je odprta za vse zainteresirane avtorje in založbe. LLA –  Ljubljana Literary Agency bosta predstavili Senja Požar, vodja literarne agencije in Zala Stanonik, direktorica Založbe Pivec. LLA je obenem tudi prva mednarodna literarna agencija v Sloveniji, ki bo zastopala tudi tuje založbe v regiji Alpe-Mediteran in širše.

Dobrih praks na področju literarnega posredovanja je v svetu veliko, kot tudi priljubljenih in uspešnih oblik mednarodnega sodelovanja. Na podlagi teh poznavanj nastaja prva slovenska literarna agencija. Po odmevnih gostovanjih Slovenije na knjižnih sejmih v Frankfurtu in Bologni, je čas za sistemsko umestitev slovenske literature v širšem okolju.

Senja Požar, ki sicer beleži že več kot 28 let dela in izkušenj v založništvu, svoje delo poimenuje tudi svojevrstna kulturna diplomacija. “Bila je prva aktivna Slovenka v mednarodni skupini strokovnjakov Publishers Without Borders, v katero je vključenih že več kot 5000 založnikov in literarnih agentov z vsega sveta. Ta informacijska točka je nastala spomladi 2020, ko so bili zaradi pandemije odpovedani knjižni sejmi po vsem svetu, in se je razvila v pomembno stičišče informacij iz založništva, mreženj in izobraževanj.” Nina Gostiša, Delo, januar 2022, o Senji Požar

LJUBLJANA LITERARY AGENCY bo delovala pod geslom small&smart, spremljali jo boste lahko tudi na socialnih omrežjih in na spletni strani agencije.

Vljudno vabljeni!

 

Podrobnosti

Datum:
17 junija
Ura:
11:00

Prizorišče

Center Rog
Trubarjeva cesta 27
Ljubljana, 1000
+ Google Map
Košarica zapri