21. PESNIŠKI TURNIR ZALOŽBE PIVEC – FINALNO TEKMOVANJE ZA NAJBOLJŠO NEOBJAVLJENO IZVIRNO PESEM IN NAZIV »VITEZ(INJA) PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021«

19 junij 2021
ob 19:00 uri

Traja do: 19.06.2021 21:00

21. PESNIŠKI TURNIR ZALOŽBE PIVEC – FINALNO TEKMOVANJE ZA NAJBOLJŠO NEOBJAVLJENO IZVIRNO PESEM IN NAZIV »VITEZ(INJA) PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021«

V SOBOTO, 19. JUNIJA 2021, OB 19. URI. POLETNI KGB POD LETNIM AVDITORIJEM LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR.

Po dveh polfinalnih turnirjih, ki sta potekala aprila in maja v spletni obliki, se je v finale Pesniškega turnirja uvrstilo dvanajst pesnikov in pesnic, ki se bodo potegovali za naziv vitez/vitezinja poezije. Finalisti in finalistke so Tibor Hrs Pandur, Aleš Jelenko, Kristian Koželj, Dušan Marolt, Maja Miloševič Čustić, Natalija Milovanović, Franci Novak, Milan Novak, Andraž Polič, Katja Šušteršič, Zala Vidic in Helena Zemljič.

Pesniška gostja bo lanskoletna vitezinja poezije Tanja Božić, prireditev bosta povezovala pobudnica turnirja Zora A. Jurič in Nino Flisar. Strokovna žirija, v sestavi Stanka Hrastelj, Irena Novak Popov in Marcello Potocco, bo izbrala viteza ali vitezinjo poezije, ki bo v trajno last prejel(a)  ročno kovano vrtnico umetnostnega kovača Mihe Krištofa, denarno nagrado 505 € in knjižno darilo. Svojega zmagovalca pa bo z glasovanjem izbralo tudi na prireditvi prisotno občinstvo. Založba Pivec bo izdala zbornik finalnih pesmi, v digitalni obliki ga bo mogoče prenesti s spletne strani založbe.

 

POMEMBNE INFORMACIJE:


- Število obiskovalcev na dogodkih je še vedno omejeno, zato prijazno naprošamo, da si svoj sedež na dogodku predhodno rezervirate na tjasa@zalozba-pivec.com. Vašo rezervacijo bomo v najkrajšem času potrdili.


- Goste pozivamo, da na dogodku upoštevajo obstoječe ukrepe za preprečevanje Covid-19 in da izpolnjujejo pogoj PCT.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com