Dnevi Založbe Pivec v Čitalnici na jasi

26 julij 2012
ob 16:40 uri

Dnevi Založbe Pivec v Čitalnici na jasi

Četrtek, 26. 7. 2012 ob 18.00, Nina Kokelj: SONČNI KRALJ, KRALJICA SONČNICA (dve pravljici za prvi šolski dan, bere Simona Kopinšek)

Gre za pravljici o sodobni petletni deklici in petletnem dečku in njunem življenju, v katerem igrajo pomembno vlogo njune igrače, njuna ati in mamica, ki marsikaj znata in počneta (pripovedujeta jih zgodbe iz svojih popotovanj in življenjskih prigod), dve teti, strica, dve babici, dedek in dve prababici ter bratranec Nejc, Dedek Mraz, njuna ribica Betka, črna ovčka Marjetka in mucek Kimi, knjige in še marsikaj, kar pač  oblikuje življenje mladih nadebudnežev. Ta svet je lep, a pri njiju se vse bolj razvija domišljija in nekega dne vstopita (skozi omaro v svoji sobi) v pravljični svet, v pravljico, v kateri ima čarobne moči. Ko iz tega sveta nekega dne izstopita in to ravno na svoj šesti rojstni dan, dobita pismo, ki ji naznanja, da bosta morala v šolo, kar bo zanju začetek nekega novega, neznanega življenjskega obdobja.

Srečanje z avtorji je vselej zanimivo, morda vam bo popestrilo dopustniške dni, poleg tega bodo predstavljene knjige na voljo po zelo zelo znižanih cenah.

Pridite in pripeljite svoje otroke, vstop prost!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com