HVALNICA ŽIVLJENJU - Erika Vouk in njena poezija

07 marec 2017
ob 12:44 uri

HVALNICA ŽIVLJENJU - Erika Vouk in njena poezija

 

V torek,  7. marca 2017, vas vabimo v Salon uporabnih umetnosti, kjer pripravljamo dogodek, posvečen pesnici in prevajalki  Eriki Vouk. Branje izbranih pesmi iz njenega bogatega pesniškega opusa po izboru njenih občudovalcev in prijateljev se bo pričelo ob 19. uri. 

 

 

Erika Vouk je pesnica in prevajalka, ki živi in dela v Mariboru. Je Jenkova nagrajenka in Glazerjeva nagrajenke za življenjsko delo. Njen pesniški opus sestavlja sedem pesniških zbirk: Bela Evridika (1984), Anima (1990), Belo drevo (2000), Opis slike (2002), Album (2003), Valovanje (2004) in Rubin (2008), leta 2007 je izšla še zbirka njenih izbranih pesmi Z zamahom ptice neka roka slika in leta 2013 zbirka Lasa pur dir.

Je avtorica številnih prevodov, še posebej dramskih (Wedekind, Goethe, Müller). Med prevodi izstopa prevod drugega dela Goethejevega Fausta. Njena poezija in prevodi mladinske književnosti so bili objavljeni v več revijah in časopisih. Za pesniško zbirko Opis slike je leta 2002 prejela Jenkovo nagrado, leta 2003 pa še Veronikino. Leta 2002 je postala vitezinja poezije na Pesniškem turnirju.

Na dogodku sodelujejo: Borut Gombač, Zora A. Jurič, Peter Andrej, Jasna Mlakar, Darka Tancer Kajnih, Lidija Gačnik Gombač, Slavica Turniški Simionova, Dragica Turjak, Meta Kocmur, Milena Pivec. Tanja Petrič, Petra Bauman, Nino Flisar, Simona Kopinšek, Denis Škofič, Urška P. Černe, Kristina Kočan, Martina Magdič, Tonja Jelen, Tomo Podstenšek, Petra Kolmančič, Nina Medved, Željko Perović

Prireditev pripravljamo Mariborska knjižnica, Založba Pivec, Salon uporabnih umetnosti in MKC Maribor – MKC Črka.

 

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0