Igor Plohl kot gost nočnega programa na Radiu Slovenija

06 februar 2013
ob 15:27 uri

Igor Plohl kot gost nočnega programa na Radiu Slovenija

-          V noči iz srede (6. 2.) na četrtek (7. 2. ), od polnoči do druge ure zjutraj bo naš avtor Igor Plohl gost v nočnem programu Radia Maribor, ki ga pripravljajo v sodelovanju s 1. programom Radia Slovenija. Predstavlil bo slikanico Lev Rogi in knjigo Ne domišljaj si! Pogovor bo vodila gospa Darinka Čobec. Prisluhnit frekvencam Radia Slovenija 1, Vala 202 in Radia Maribo.

Lev Rogi je pravljica o levjem učitelju, ki nesrečno pade z lestve in postane paraliziran. To je zgodba o njegovem soočanju z novimi okoliščinami, o hipnem obupu, ki ga zajame, in o pogumu, s katerim (s pomočjo prijateljev) podeli svojemu življenju novi smisel. Podnaslov »sreča v nesreči« podaja optimistično sporočilo, da sreča ni odvisna od popolnosti telesa, ampak od popolnosti duha.

Avtor pravljice je ravno tako učitelj in izkušnja Leva Rogija je tudi njegova izkušnja, ki jo velikodušno deli z bralcem; pomembna življenjska spoznanja namreč (celo če smo otroci) najbolje izvemo preko zgodbe, in kdo drug lahko napiše bolj avtentično in doživeto zgodbo kot nekdo, ki je pravzaprav sam junak, ki ga piše.

Knjiga Igorja Plohla Ne domišljaj si! je avtobiografska pripoved, ki predstavlja dve leti življenja mladeniča, ki ga je zaznamoval tragičen dogodek, po katerem je nenadoma postal paraplegik in bil prisiljen temeljito preizprašati vse, kar človeka dela človeškega: odnos do telesa, do življenja in smrti, ciljev, prihodnosti, vrednot.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0