KEKEC - avtorski projekt Edwarda Cluga in skupine Katalena

07 september 2018
ob 17:00 uri

Traja do: 07.09.2018 17:50

KEKEC - avtorski projekt Edwarda Cluga in skupine Katalena

Otroški balet po motivih pripovedk Josipa Vandota. Žal je premiera razprodana, prav tako večina decembrskih predstav (razen 8. 12. 2018), pred katerimi bo Založba Pivec izdala zgoščenko z glasbo iz predstave in besedili iz Vandotove pripovedke Kekec na volčji sledi, obenem pa tudi ponatis vseh treh pripovedi o Kekcu v eni knjigi.

Letos mineva sto let, odkar je v mladinskem listu Zvonček prvič izšla povest Kekec na hudi poti Josipa Vandota. V slovenski literaturi edinstveni junaški lik Kekca (Mežnarčevega Gregca), ki je desetletja pozneje doživel kar tri filmske upodobitve v režiji Jožeta Galeta, s svojim pogumom in bistrimi domislicami še danes navdušuje nove generacije bralcev in gledalcev. Ob naglo približajočima se stoletnicama slovenskega baleta in SNG Maribor smo se odločili uprizoriti baletno pravljico Kekec, ki ni namenjena zgolj najmlajšim, ampak vsem mladim po srcu. Koreograf baletne pravljice, Edward Clug, bo v sodelovanju s priznano slovensko skupino Katalena ter z njenim vodjem in avtorjem glasbenega koncepta, Boštjanom Naratom, uporabil priljubljeno Vandotovo povest kot portal, skozi katerega bodo najmlajši gledalci na pragu letošnje jeseni prvič stopili v čarobni svet plesnega gledališča. 

Glasbeni koncept: Boštjan Narat
Glasba: Katalena
Nastopajo: Solisti in baletni ansambel SNG Maribor

Zasedba

Kekec - Ionut Dinita, Filip Jurič
Teta Pehta - Klavdija Stanišič, Olesja Hartmann Marin, Branka Popovici
Mojca - Catarina de Meneses, Mirjana Šrot, Vanja Vitman
Rožle - Alexandru Pilca, Jan Trninič
Volk, Pehtin pes - Yuya Omaki, Filip Jurič
Turistki - Asami Nakashima, Satomi Netsu
Vaščani (Kravice) - Vanja Vitman, Branka Popovici, Hristina Stoyčeva, Satomi Netsu, Mirjana Šrot, Sytze Jan Luske, Aleks Šišernik, Mircea Golescu, Jan Trninič

Kostumograf Leo Kulaš, scenograf Marko Japelj, oblikovalec luči Tomaž Premzl

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com