KITAJSKA MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO - srečanje v okviru cikla S O Ž I T J E  2 0 2 0

22 januar 2020
ob 19:00 uri

Traja do: 22.01.2020 20:30

KITAJSKA MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO - srečanje v okviru cikla S O Ž I T J E  2 0 2 0

V sredo, 22. januarja 2020, ob 19.00 v Večnamenski dvorani Vetrinjski dvor v Mariboru (1. nadstropje).

Dr. Anja Zalta in dr. Dragan Potočnik sta tokrat povabila v goste dr. Heleno Motoh.

Pogovor bo posvečen aktualni tematiki vzpenjajoče se svetovne velesile Kitajske in vlogi, ki jo pri tem vzponu igra tradicionalna kitajska kultura.

 

Še posebej nas bo zanimalo, kakšen pomen imata pri tem konfucijanska filozofija in tradicija.

Dr. Helena Motoh je višja znanstvena sodelavka na ZRS Koper. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je zaključila študij filozofije in sinologije in doktorirala z zagovorom disertacije z naslovom Recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveški filozofiji 18. stoletja. V času doktorskega študija je bila gostujoča raziskovalka na Univerzi Nanjing (LR Kitajska). Kot gostujoča predavateljica je več let sodelovala s Filozofsko fakulteto Univerze v Zagrebu in Filozofsko fakulteto Univerze Jurija Dobrile v Pulju. Je avtorica dveh znanstvenih monografij o kitajski filozofiji pri založbah v Sloveniji in soavtorica znanstvene monografije o slovenski filozofiji pri založbi Bloomsbury. Poleg tega je avtorica številnih znanstvenih člankov v revijah v Sloveniji in v tujini. Sodelovala je tudi pri več nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih projektih.

Dr. Anja Zalta je sociologinja religije, etnologinja in kulturna antropologinja; od leta 2010 predava na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani predmete s področja sociologije religije. Njeni raziskovalni interesi so: sociologija religije, primerjalna religiologija, religije in človekove pravice, religijske manjšine, spol in religija.

Dr. Dragan Potočnik je slovenski zgodovinar, profesor, znanstvenik, raziskovalec, pesnik, pisatelj, svetovni popotnik – ustanovitelj in predsednik popotniškega društva Vagant. Dr. Potočnik je predavatelj na Filozofski fakulteti v Mariboru na oddelku za zgodovino, sicer pa velik poznavalec islama. Je avtor številnih znanstvenih monografij (Azija in Iran sta prevedeni v angleščino), učbenikov, leposlovnih knjig in člankov. Kot vabljeni profesor redno gostuje po univerzah v Aziji in Afriki.

 

Dobrodošli v imenu organizatorjev: Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za filozofske študije Znanstveno-raziskovalnega središča v Kopru, Centra za medkulturno sodelovanje z državami Azije, Afrike in Latinske Amerike Filozofske fakultete Univerze v Mariboru  in Založbe Pivec!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com