Koncert Marka Brdnika in Uroša Rakovca

03 februar 2017
ob 12:46 uri

Koncert Marka Brdnika in Uroša Rakovca

Vljudno vabljeni na koncert v KGB Maribor v petek, 3. 2. 2017, ob 21. uri. Vstopnina 8 €.

Sonce včasih, še posebej proti večeru, zasije pod kotom, ki spreminja barve stvari. Povsem znano in vsakdanje takrat zasije drugače in da bi človek lahko videl, mora imeti oči priprte. Podobno je z glasbo Marka Brdnika in Uroša Rakovca: zvok dveh dobro znanih inštrumentov slika v barvah, ki naenkrat postanejo nove; študiozna igra, ki se zdi preprosta; glasba, v kateri je ogromno dela, a zveni, kot da je nastala mimogrede. Kot da bi sedel v avto in se kar tako, brez cilja in zgolj zaradi užitka zapeljal po toskanski pokrajini. Le da pri njuni muziki ne potrebuješ niti avta niti Toskane; zgolj par ušes in priprte oči«.Album je bil posnet lani oktobra in novembra v studiu Artesuono v italjanskem Vidmu (Udine), pod producentsko taktirko Stefana Ameria, ki je naredil tudi miks in mastering.Avtorja skladb in aranžmajev, razen Estate (B. Martino), Dve leti in pol (ljudska) in Dom De Iludir (C. Veloso), sta Marko Brdnik in Uroš Rakovec«. O albumu Boštjan Narat

 O avtorjih:

Marko Brdnik deluje kot solist, komorni in studijski glasbenik, in je bil z Zero Hour Quintetom pred leti nagrajen. Harmoniko igra tudi v avant-rokerskih zasedbah, kot so: nekdanji Miusow quartet in The Puzzled, sodeluje s jazz pevko Tjašo Fabjančič in tolkalnim orkestrom Slovenske filharmonije. Zadnja leta intenzivno piše glasbo za gledališke in plesne predstave.

Uroš Rakovec je član mednarodno priznane zasedbe Tamara Obrovac Transhistria Ensemble(istrski etno jazz), s katero so prejeli številne glasbene nagrade. Sodeluje tudi z drugimi zasedbami kot npr. Senca tvoj’ga psa in Ba-rock. Ustvarja tudi scensko glasbo; do sedaj je ustvaril glasbo za okoli 40 gledaliških predstav in 5 celovečernih filmov.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0