Lanica v živo na Prvem

04 april 2020
ob 08:05 uri

Traja do: 04.04.2020 09:05

Lanica v živo na Prvem

V soboto, 4. aprila 2020, ob 8.05 uri na Radio Prvi.

Avtorica Lanice, Karin Potočnik, bo v soboto, 4. aprila, ob 8.05 na Radiu Prvi v oddaji Radijska ringaraja brala svojo knjigo Lanica.

"Lanica je psička in vegetarijanka. Najraje je kombinacijo korenčka in purice. Purice mora biti seveda več. Ime njenega najljubšega parfuma je Razpadajoča žaba, znamke Polje za bloki. Ne mara, da jo tišči lulat, in trenutka, ko zasliši »lanapustito«. Lanica bo glavna gostja tokratne oddaje Radijski ringaraja. K druženju vabimo tudi vse vaše kosmatince, ki se nam lahko pridružijo tako, da nam jih predstavite po telefonu. Bomo pa sprejeli tudi kakšnega kunca, konja ali mačko," pravijo na Prvem, kjer bodo Lanico gostili.

Lana obstaja, je popolnoma resnična terierka, doma iz Škotskega višavja. Lanica v pravljici pa je pisateljičin drugi jaz in velikokrat je tudi obratno. Dogodivščine so zelo literarnega značaja in obljubljajo obilo smeha.

Zbirka kratkih zgodb, pisanih v pasjem notranjem monologu in z elementi preskakovanja pozornosti kot odgovor na dražljaje slušnega, vidnega in vonjalnega tipa, je primerna za vse ljubitelje majhnih kosmatincev, pa tudi za ljubitelje srednje velikih in ogromnih kosmatincev (pravzaprav bo navdušila tudi ljubitelje dlakavcev, ki mijavkajo). Resnice o živalski vrsti Homo sapiens sapiens so zgolj naključne, a povsem namerne.
Pa pazite, da ne boste začeli lajati!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com