Literarno-potopisni večer Dragana Potočnika v knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču

13 november 2018
ob 19:00 uri

Traja do: 13.11.2018 20:15

Literarno-potopisni večer Dragana Potočnika v knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču

V torek, 13. 11. 2018, ob 19. uri vabljeni v knjižnico dr. toneta Pretnerja v Tržiču, kjer bo avtor predstavil svoj roman Pesem za Sinin džan

Za potopisni roman Pesem za Sinin džan je avtor prejel nagrado "Krilata želva 2018" za najboljši literarizirani potopisni slovenski roman, v njem se prepletajo tri zgodbe. Zgodba prostranega , s kulturo bogatega Irana, zgodba  večenega popotnika, filozofa pesnika in zgodba dveh mladih zaljubljencev, Amirja in Sinin, ki iščeta svojo pot do sreče.

Dragan Potočnik je fenomen v slovenskem kulturnem prostoru. Zgodovinar, znanstvenik, raziskovalec, pesnik, pisatelj in popotnik, predvsem slednje. V najglobljem in najširšem pomenu besede. Potuje v globine lastne notranjosti in v širine daljnih dežel. Potovanje tja in nazaj, ki traja že od vedno in se ne bo nikoli končalo. Potovanje, ki je kot rahlo valovanje prostranega morja, ki nas premamlja s svojo neskončnostjo. In globino. In skrivnostnostjo. A tudi mogočnostjo.

Zanima ga življenje. Zanimajo ga ljudje. Njihovo razmišljanje, njihove usode. Njihov vsakdanjik in njihova hrepenenja. Iran je dežela, v katero se največkrat vrača. Dežela, ki ga je očarala prav zaradi ljudi. Prijaznih, dobrih, lepih ljudi. O njih piše v številnih delih, seveda tudi v svojem prvem romanu Pesem za Sinin džan.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2019 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com