Otroška delavnica v Lutkovnem gledališču: Zmešane kure

25 julij 2020
ob 10:00 uri

Traja do: 25.07.2020 12:00

Otroška delavnica v Lutkovnem gledališču: Zmešane kure

V soboto, 25. julija, ob 10. uri.

Za bolj pestre počitnice bomo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor pripravili ustvarjalno delavnico po predlogi naše slikanice Zmešane kure avtorja Laurenta Cardona. Na delavnico vabimo otroke od 3. let naprej.

Dobimo se v soboto, 25. julija, ob 10. uri v Avditoriju Lutkovnega gledališča, kjer bomo na dvournem druženju najprej prebrali slikanico, nato pa se bomo lotili izdelovanja "zmešanih kur"! Delavnica bo potekala pod vodstvom likovne pedagoginje Ajde Sitar.

Slikanica na zabaven način govori o moči, demokraciji in mestu posameznika v družbi ter bralca sooči z vprašanji, ki se dotikajo tekmovalnosti, enakopravnosti in moči komunikacije. V kurniku že od navsezgodaj vlada nemir. Beli petelin Marcel je izginil in tudi tolste Gertrude, rjave kokoši, ni nikjer. Kokošje občestvo se boji, da je bila na delu podlasica ali še kaj veliko hujšega – lisica! Belo-, rjavo- in črnopernatim kokošim ne ostane drugega, kot da se združijo in postrojijo. Velika operjena vojska, pripravljena na boj, bo v beg pognala še tako pretkanega plenilca. Najboljša obramba je namreč napad. A formiranje vojske je težje, kot bi mislili … Kako naj se vendar vrste oblikujejo, da bo upoštevana enakopravna delitev po spolu in barvi perja? Bo ognjevitim kokošim uspelo strniti vrste?

Dogodek je bil prijavljen in potrjen na NIJZ. Organizatorji bomo zagotovili, da bodo izpolnjeni vsi varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s Covid-19.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com