Predstavitev knjige Mi, otroci socializma z našega dvorišča Vida Kmetiča v Mariboru

11 december 2019
ob 17:00 uri

Traja do: 11.12.2019 18:30

Predstavitev knjige Mi, otroci socializma z našega dvorišča Vida Kmetiča v Mariboru

v sredo, 11. decembra 2019, ob 17. uri. Predstavitev knjige bo potekalo v Mariborski knjižnici (staro lutkovno gledališče). Pogovor bo povezovala Petra Greiner.

Društvo Hiša!, Vid na oko in Založba Pivec vabijo na predstavitev novo izdane knjige "Mi, otroci socializma z našega dvorišča".

Nastanek te knjige je zagotovo povezan z nezadržnim minevanjem let. Ko je večina zgodb, ki so zbrane v njej, začela dobivati svojo pisno obliko, se je avtor Vid Kmetič, namreč močno približeval abrahamu. To so približno leta, ko človek začuti potrebo poiskati svojo preteklost, ko ga preplavijo nostalgični spomini in ko večkrat vzdihne za "dobrimi starimi časi".

Avtor se v pričujoči knjigi spominja svojega odraščanja v socialističnem Mariboru v sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja.

S tem, ko svoje spomine preliva na papir, v spominjanje dobesedno potisne še nas, bralce – toliko bolj, če smo pripadniki njegove generacije in sopotniki v poznavanju istih prostorov. Njegova mariborska bivališča v sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja, dvorišča, na katerih se je igral, igre, filmi, glasba, družbe in subkulture, sosedje, sorodniki, prijatelji, sošolci in vsi drugi se ob branju ne kažejo le kot njegovi prostori in liki, ampak se naenkrat začnejo spreminjati v naše spominske podobe. Prepoznavamo jih, zavemo se, da so naše izkušnje podobne, spomnimo se svojih lastnih likov, prostorov in dejanj.

Spremno besedo je napisala Jerneja Ferlež.


Vabljeni! Vsto prost!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com