Predstavitev knjige Nekje še sije sonce v Ljubljani

02 marec 2020
ob 15:00 uri

Traja do: 02.03.2020 17:00

Predstavitev knjige Nekje še sije sonce v Ljubljani

V ponedeljek, 2. marca, ob 15. uri, v Mini teatru (Križevniška 1, Ljubljana).

Nekje še sije sonce (Somewhere there is still a sun) mladim slovenskim bralcem približuje izkušnjo holokavsta, kot jo je v taborišču Terezin doživljal Michael Gruenbaum. O dragocenem pomenu knjige in njeni pričevalni naravi bodo razpravljali zgodovinar in direktor Sinagoge Maribor Boris Hajdinjak, preko Skype-a pa se bo dogodku s svojimi živimi, prvoosebnimi izkušnjami pridružil tudi avtor Michael Gruenbaum, ki si je novo življenje po preživetju v koncentracijskem taborišču ustvaril v Ameriki. Prireditev bo usmerjala urednica in prevajalka knjige Zala Stanonik.

Mladinski roman Nekje še sije sonce je večkrat nagrajeno delo, prevedeno v številne jezike. Zgodbo avtorja Michaela Gruenbauma o tem, kako je kot judovski otrok preživel dobo nacizma, je mojstrsko zapisal Todd Hasak-Lowy, ki dogodke povzema točno tako, kot jih je videl Miša; z njim jočemo in se veselimo, predvsem pa tudi nas na prsih žge tista rumena zvezda. Zgodovina se je odvijala pred dečkovimi očmi, ga posrkala vase in Miša se je moral soočiti z najhujšo nočno moro.

Dogodek pripravljamo v sklopu festivala Hiša strpnosti, v sodelovanju z Judovskim kulturnim centrom Ljubljana, Mini teatrom in s Sinagogo Maribor.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com