Predstavitev knjige pravljic Bine Štampe Žmavc v Celju

23 januar 2020
ob 18:00 uri

Traja do: 23.01.2020 19:15

Predstavitev knjige pravljic Bine Štampe Žmavc v Celju

Vabimo Vas na predstavitev knjige pravljic Bine Štampe Žmavc KRALJIČNA ONKRAJ OGLEDALA oz. Pravljičnih devet in ena za nasmeh v četrtek, 23. januarja 2020, ob 18.00 v Celjski mladinski center, Mariborska 2, Celje.

Z avtorico Bino Štampe Žmavc in ilustratorko Darko Erdelji se bo pogovarjala urednica Milena Pivec. Organizirata Založba Pivec Celjski mladinski center.

Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja.

Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara.

Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje in podčrtuje zapisano.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com