Predstavitev knjige Zen cvetočih češenj Vilija Ravnjaka v Mariboru

19 april 2018
ob 19:00 uri

Traja do: 19.04.2018 20:15

Predstavitev knjige Zen cvetočih češenj Vilija Ravnjaka v Mariboru

V sodelovanju z Društvom popotnikov VAGANT Vas vabimo na predstavitev nove knjige Vilija Ravnjaka ZEN CVETOČIH ČEŠENJ. V četrtek, 19. aprila 2018, ob 19. uri v dvorani Vetrinjski dvor, I. nadstropje.

Z avtorjem se bo pogovarjal urednik Nino Flisar, ogledali pa si bomo lahko tudi fotografije Boška Ivanova iz knjige.

Knjiga s simboličnim poetičnim naslovom Zen cvetočih češenj je povzetek njegovega učiteljskega delovanja v tem obdobju. Sestavljena je iz treh delov. Prva dva dela tvorijo eseji in predavanja, v katerih se ukvarja predvsem s praktičnimi vprašanji, kako meditacijo (zavestno navzočnost in razsvetljeno modrost) povezati z vsakdanjim življenjem in s tem v sebi preseči okvire osebne in družbene karme. Kako sredi kaotičnih, razdiralnih, z egoizmom in strahom prežetih življenjskih razmer, kakršne prevladujejo danes, ohraniti notranje ravnovesje, jasnino uma, mir, sočutje, življenjsko radost, dobronamernost in radodarnost? Gre za pristop k duhovnosti in življenju nasploh, ki je zelo prizemljen in realističen ter precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. Tretji del knjige je posvečen Ravnjakovim spominom na tridesetletno obdobje duhovnega zorenja in učenja (1987–2017), kjer opisuje svojo pot učenca in učitelja, kajti obe področji sta pri njem tesno prepleteni. Več o knjigi: https://zalozba-pivec.com/knjigarna/zen-cvetocih-cesenj

 

Čeprav je poklicna ustvarjalna pot Vilija Ravnjaka (1960) v prvi vrsti povezana z umetniškim delom v mariborskem gledališču, ves čas živi tudi vzporedno življenjsko zgodbo duhovnega iskalca in učitelja modrosti. Z novodobno duhovnostjo se je prvič srečal pred tridesetimi leti (1987), pred petindvajsetimi leti (1992) pa je začel delovati kot razširjevalec duhovnih znanj. Kot avtor televizijske serije Tretje oko in številnih knjig (Spoznavanje Višjega Jaza, Smaragdna pot, Prebujanje v svetlobo, Lotosov cvet nad vodno gladino …) o ezoteriki in različnih duhovnih izročilih sodi med najbolj znane slovenske novodobne duhovne učitelje in pisce. 

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com