Predstavitev knjige Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč in pesniške zbirke Šahrah Dragana Potočnik

14 maj 2013
ob 13:53 uri

Predstavitev knjige Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč in pesniške zbirke Šahrah Dragana Potočnik

V torek, 14. maja 2013, ob 12. uri v amfiteatru Filozofske faklutete Maribor (Koroška 160). Glasbeni gost bo Andrej Hrvatin, z avtorjem pa se bo pogovarjal Nino Flisar.

Niz zgodb z afriških in azijskih dvorišč je izraz umetniške fermentacije pisateljeve zgodovinarske in popotniške dejavnosti, izraz izkušenj, ki se kot mozaik sestavljajo v vsakdanjo življenjsko modrost. Avtor nas kot novodobna Šeherezada zapleta v popotne zgodbe, ki se napajajo ob njegovem in­timnem doživljanju potovanj po Aziji in Afriki. To so zgodbe, ki bral­ca najprej pograbijo s svojo neposrednostjo in eksotično barvitostjo drobnih impresij, nato pa ga popeljejo do samega bistva in potrkajo naravnost na bralčevo dušo, potem ko mu skoraj vsiljivo postavijo vprašanja o njegovem lastnem doživljanju sveta.

Ob Božiču 2012 je izšla nova pesniška zbirka Dragana Potočnika z naslovom Šahrah (pot vseh poti).
Že naslov pove, da gre za pesmi, ki jih navdihuje avtorjevo popotniško življenje. Tako lahko v spremni besedi preberemo: "Pravo potovanje skozi življenje slehernega med nami se dogaja v dveh dimenzijah. Zunanja dimenzija nas bogati z novim znanjem, notranja dimenzija pa nam odpira notranje svetove. še neodkrite dele osebnosti".

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0