Predstavitev nove pesniške zbirke Patricije Peršolja "ŠINJORINA" na Gradnikovih večerih v Brdih

28 november 2014
ob 08:41 uri

Predstavitev nove pesniške zbirke Patricije Peršolja "ŠINJORINA" na Gradnikovih večerih v Brdih

V petek, 28. novembra 2014, ob 20 uri v viteški dvorani gradu Dobrovo. Predstavitev bo z multivizijo nadgradil Lado Jakša. Pogovor z avtorico moderira Zora A. Jurič.

ŠINJORINA prinaša raznolike "štorje" o prebivalcih Brd in njihovih usodah. Devetnajst polpreteklih pesemskih zgodb, kot bi listali po družinskem albumu s podstrešja in gledali babice, stare tete, sosede, izginule kdo ve kod ... in zagledali fotografijo sebe kot dojenčka … Pri temeljitejšem branju za temi zgodbami odkrivamo vrhunsko poezijo pesnice s svojstvenim pesniškim izrazom, s posebnim pripovednim slogom, ki se je  skozi leta dokončno izkristaliziral, z nenavadno bogatim in inventivnim jezikom, v katerega izredno tenkočutno vpleta narečne izraze in besede, nas potegne v svoje pesmi, da dobimo občutek, kot da smo že od nekdaj del njih. Izostrena opazovalka in poslušalka – po poklicu je logopedinja in surdopedagoginja – opisuje predmete in abstraktne pojme kot živa bitja, ki pred nami in skupaj z nami soustvarjajo življenje, dogodke, usode in zgodbe.

Predstavitev bo zaokrožila premierna predstavitev multivizijskega filma ŠINJORINA v izvedbi Lada Jakše. Fotografsko gradivo zanj so prispevali Tanja Gomiršek in Goriški muzej Kromberk, avtor glasbe pa je Lado Jakša.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0