Predstavitev potoromana Branka Gradišnika JULIJ AVGUSTA – strogo zaupno po Zakavkazju

16 maj 2019
ob 19:00 uri

Traja do: 16.05.2019 20:30

Predstavitev potoromana Branka Gradišnika JULIJ AVGUSTA – strogo zaupno po Zakavkazju

V četrtek, 16. maja 2019, ob 19. uri nas gosti popotniško društvo Vagantu v večnamenski dvorani v Vetrinjskem dvoru Maribor (Vetrinjska ulica 30). Pogovor s pisateljem Brankom Gradišnikom in morebiti tudi ilustratorjem Cirilom Horjakom, povezuje Nino Flisar.

Gre za potoroman iz serije »Strogo zaupno z Brankom«, ki prinaša humorna, a esejistično poglobljena esejistična razmišljanja o deželah, po katerih avtor popotuje, hkrati pa o temeljnih vprašanjih človeka in njegove nravi. Njegovo pisanje sodi v polliterarni žanr potopisov, ki bi ga lahko okvalificirali kot hibridno literarno zvrst na meji leposlovja in novinarsko-dokumentarnega pisanja, v kateri avtor subjektivno prikazuje objektivno pot, na katero se je popotnik odpravil po lastni volji. Ta  vsebuje nekaj stvarnih podatkov, vendar pa je njegovo bistvo prikaz soočanja popotnika in poti. Avtor mora biti hkrati potopisec in popotnik.

Gre za t. i. konkretenistični potopis, za katerega osnovo je Gradišnik vzel pesmi znamenitega armenskega pesnika Gevorga Emina (1918–1998). Potoroman nas popelje v bogato politično in kulturno zgodovino teh prostorov ter ponuja številne razmisleke o človeku v kolesju zgodovine, o človeku popotniku, o sodobni podobi Zakavkazja, pa tudi o čisto vsakdanjih popotniških težavah in peripetijah, o dobrih plateh potovanja ter odnosih med ljudmi na poti. Dodana vrednost romana so vsekakor izvirne in humorne ilustracije znanega karikaturista Cirila Horjaka Horowitza, ki je knjigi dal tudi zunanjo podobo.

Obljubljamo vam veliko smeha in zabave in seveda knjigo bo promocijski ceni.

Vljudno vabljeni!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2019 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com