Predstavitev slikanice Katka in polžka pisatelja Zorana Šteinbauerja in ilustratorke Mojce Fo

15 september 2018
ob 11:00 uri

Traja do: 15.09.2018 12:00

Predstavitev slikanice Katka in polžka pisatelja Zorana Šteinbauerja in ilustratorke Mojce Fo

V  soboto, 15. septembra 2018, ob 11. uri v Vetinjskem dvoru. Pravljica o srčnosti, prijateljstvu, razumevanju, sodelovanju in lepoti narave nam bosta v lutkovni predstavi pripovedovali učiteljici Marjetka Šenekar in Irena Čuček iz lutkovne skupine OŠ Lenart.

V Sončničnem Dolu je vse nared za prekrasne in razburljive poletne igrarije. Otroci se veselijo dogodivščin. Le Katka, ki ima krajšo nogo, in Igor, ki se je poškodoval, ne moreta tekati in se igrati z drugimi. Zato poletje Katki nameni dar – moč opazovanja in sočutja. Zaradi tega zaznava stisko drugih, lepote sveta in majhna bitja narave, ki jih prehitri spregledajo.

Nekega dne, ko sledi otrokom k potočku, sreča polžka, ki jo bodrita, naj vztraja na svoji poti,  saj se počasi lahko pride ne le daleč, ampak včasih tudi najdlje. Najdlje pa ne pomeni le dolžine prehojene poti v metrih in kilometrih, ampak dolžino poti, ki jo ljudje zmoremo in znamo prehoditi med našimi srci. Katkino vztrajnost sčasoma opazijo tudi zdravi in hitri otroci in ji ponudijo pomoč. Katka pa pomaga poškodovanemu Igorju in tako se dobrota prenaša naprej.

To je pravljica o srčnosti, prijateljstvu, razumevanju, sodelovanju … in seveda o lepoti narave, ki nas obdaja in vabi v objem. Tudi s knjigo v roki in z odprtim očesom za počasne in majhne. Pravljično čarobne ilustracije Mojce Fo harmonično dopolnjujejo zgodbo ter s svojo toplino, barvami, kompozicijo in drobnimi detajli poudarjajo njeno sporočilo.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com