Predstavitev slikanice Lev Rogi in knjige Ne domišljaj za učence OŠ Miklavž pri Ormožu

24 april 2013
ob 14:12 uri

Predstavitev slikanice Lev Rogi in knjige Ne domišljaj za učence OŠ Miklavž pri Ormožu

V sredo, 24. 4. 2013, predvidoma ob 9.00 uri bo Igor Plohl gost na prireditvi namenjeni podelitvi priznanj Bralne značke pridnim bralcem na OŠ Miklavž pri Ormožu. Učencem nižje stopnje bo na prireditvi predstavil slikanico Lev Rogi, učencem višje stopnje pa slikanico Lev Rogi in knjigo Ne domišljaj si!.

Lev Rogi je pravljica o levjem učitelju Rogiju, ki nesrečno pade z lestve in postane paraliziran. 

Pripoved govori o njegovem soočanju z novimi okoliščinami, o hipnem obupu, ki ga zajame, in o pogumu, s katerim (s pomočjo prijateljev) podeli svojemu življenju novi smisel. Podnaslov »sreča v nesreči« podaja optimistično sporočilo, da sreča ni odvisna od popolnosti telesa, ampak od popolnosti duha.

Avtor pravljice je ravno tako učitelj in izkušnja Leva Rogija je tudi njegova izkušnja, ki jo velikodušno deli z bralcem; pomembna življenjska spoznanja namreč (celo če smo otroci) najbolje izvemo preko zgodbe, in kdo drug lahko napiše bolj avtentično in doživeto zgodbo kot nekdo, ki je pravzaprav sam junak, ki ga piše.

Knjiga Igorja Plohla Ne domišljaj si! je avtobiografska pripoved, ki predstavlja dve leti življenja mladeniča, ki ga je zaznamoval tragičen dogodek, po katerem je nenadoma postal paraplegik in bil prisiljen temeljito preizprašati vse, kar človeka dela človeškega: odnos do telesa, do življenja in smrti, ciljev, prihodnosti, vrednot.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0