Predstavitev slikanice Lev Rogi v Afriki

20 junij 2020
ob 12:00 uri

Traja do: 20.06.2020 14:00

Predstavitev slikanice Lev Rogi v Afriki

V soboto, 20. junija 2020, ob 12. uri v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.

Pri Založbi Pivec je izšla že četrta slikanica Igorja Plohla, osnovnošolskega učitelja in avtorja slikanic, v katerih govori o invalidnosti. Lev Rogi je avtorjev alter ego, ki je nastal po nesreči, zaradi katere je postal paraplegik. V zgodbicah o občutkih zaradi invalidnosti govori razumljivo in pozitivno, Rogi kljub invalidskemu vozičku živi polno in srečno življenje.

V četrti knjižici Lev Rogi v Afriki spremljamo Rogija na potovanju v Afriki, kjer spoznava Masaje, se na safariju od blizu sreča z zanimivimi živalmi, preučuje nenavadno afriško rastje in znova ugotovi, da s pomočjo srčnih ljudi in veliko volje prav nič ne predstavlja ovir za izpolnitev sanj. Zgodba je nastala na podlagi resničnega doživetja avtorja, ki je maja 2019 potoval v Tanzanijo. Spomini na pustolovščino so še kako živi in avtor bo resnična doživetja strnil v veliki dvorani Lutkovnega gledališča, kjer bo pokazal tudi mnoge fotografije in posnetke, ki so nastali na potovanju. Družbo mu bodo delali prijatelji, družina in soustvarjalci slikanic, ki ga podpirajo na njegovi poti.

Zgodbe o Rogiju na zanimiv način predstavljajo pomembne vrednote, spodbujajo optimizem do življenja, zavračajo neenakost in so z dodanimi gesli oziroma razlagami pojmov o dotični temi tudi zelo poučne.

 

Uvod v Rogijevo tanzanijsko avanturo bo pripravila petčlanska bobnarska skupina Djembasta pod mentorstvom Vlada Matele. Zaigrali bodo tradicionalne afriške ritme iz Gane. Vabljeni!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com