Sožitje 2020/4: Vzgoja za mir

24 september 2020
ob 19:00 uri

Traja do: 24.09.2020 21:00

Sožitje 2020/4: Vzgoja za mir

V četrtek, 24. septembra 2020, ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru.

Po poletnem premoru vas ponovno vabimo v Vetrinjski dvor, kjer se dobimo na letošnjem četrtem srečanju Sožitje. Gre za serijo dogodkov, ki spodbujajo razmislek in vzpostavljajo medkulturni dialog. S pogovori v živo predstavljamo mnogotere kulturne prakse po svetu, o katerih razpravljajo angažirani Slovenci, ki so vpleteni v medsebojne odnose v medkulturni problematiki.

Tema tokratnega dogodka je vzgoja za mir in medkulturno povezovanje v vzgojnih procesih, govorili bomo o rasizmih, islamofobiji, nacionalizmih in metodah za njihovo preprečevanje. Gosta na srečanju bosta dr. Maja Lamberger Khatib in Uroš Dokl, ki bosta predstavila svoje delo, izkušnje in primere dobre prakse. Pogovor bo vodila dr. Anja Zalta, sociologinja religije in etnologinja s širokim naborom raziskovalnih interesov.

Uroš Dokl je profesor zgodovine in angleščine, popotnik, muzejski svetovalec in kustos pedagog v Muzeju narodne osvoboditve Maribor. Avtor in izvajalec nagrajenega programa Muzej za mir, s katerim ob pomoči zgodovinskih virov delujejo na področju spodbujanja kritične pismenosti in strpnejše ter pravičnejše družbe.

Dr. Maja Lamberger Khatib je doktorirala na področju etnologije in kulturne antropologije iz področja migracij in identifikacijskih procesov arabske skupnosti v Sloveniji. Njena raziskovalna področja so: medkulturno izobraževanje, ženska gibanja v arabskem svetu, migracije, medetnični odnosi in vprašanja kulture v etničnih skupnostih. Trenutno sodeluje v SAZU  projektu Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog, kjer predava izobraževalnemu kadru o vključujoči pedagogiki.

Priporočila NIJZ bomo dosledno upoštevali, zato vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-poštni naslov: tjasa@zalozba-pivec.com ali na telefonsko številko (02) 250 08 28, najkasneje do srede, 23. septembra.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com