Tadej Vesenjak na Festivalu komedije in glasbe

17 september 2020
ob 19:30 uri

Traja do: 17.09.2020 21:30

Tadej Vesenjak na Festivalu komedije in glasbe

V četrtek, 19. septembra, ob 19.30 uri Pri kolovratu v Ljubljani.

V čudovitem baročnem atriju Gostilne Pri kolovratu v Stari Ljubljani (nasproti Stolnice) bo potekal Festival komedije in glasbe, na katerem bo nastopil tudi naš kantavtor Tadej Vesenjak.

Tadej Vesenjak je najglasnejši prleški kantavtor. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna… takšna, kot je življenje. So kritična, izpovedna in iskrena. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi.  Občasno preseneti tudi s  projekti, kot je trio Tadej Vesenjak Banda,  prleški kabaret Kisla žüpa v sodelovanju s prleškim pesnikom Markom Kočarjem, Bontonijada  z bontonologom Sašo Županekom

Je šestkratni nagrajenec KantFesta dvakrat pa je nastopil tudi na festivalu šansona La vie en rose, ki ga vodi Vita Mavrič. Trenutno je eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev v Sloveniji zato ga je Jure Longyka že leta 2007 tudi  izštekal. Nastopa na državnih proslavah, v zaporih in  povsod vmes.  Do sedaj je pri Založbi Pivec izdal dva albuma: Samo mrtve ribe plavajo s tokom ( 2011 ) in Naša dejanja odmevajo v večnost ( 2014 ).

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com