V primežu srca na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani

23 april 2013
ob 19:44 uri

V primežu srca na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani

V sklopu prireditev na Odprtem odru se bo Manca Košir z avtorico Ifigenijo Simonovič pogovarjala o njeni najnovejši knjigi, ki je izšla pri Založbi Pivec. Vljudno vabljeni na prireditev ob 15. uri!  

Nova zbirka esejev Rožančeve nagrajenke leta 2012, Ifigenije Simonovič, je knjiga izpovedi, ki jo "prežarja iskrenost". Gre za "izpovedi ženskega bitja, ki hodi po svetu in išče svoji samoti ustrezno, prijazno, ljubljeno pokrajino, mesto, prizor, nebo, osebo, umetniško delo, občutje. In vedno znova se vrača na svoj začetek, k svojemu srcu, iz katerega zajema besede, s katerimi gradi nove besedne pokrajine.

Pisava Simonovićeve se ne navdušuje nad lastnim slogom, ampak je stvarna, preprosta in hkrati zaresna, s čimer presega umetelnost pisave. Simonovićeva je državljanka sveta, skoraj petindvajset let je živela v tujini, leta 1993 je začela pisati rubriko Sprotnosti za Novo revijo, da bi ohranila stik s slovenščino. V svojih esejih piše o vsakdanjih pripetljajih, komentira stike z ljudmi, ki jih ima rada, opisuje naključna, presenetljiva ali nezaželena srečanja, zaplete, probleme, spomine, zadržke, strahove, sanje in potovanja. Iz zadnjih petnajstih let je za pričujočo knjigo zbrala zgodbe s pohodov po Londonu, Ljubljani, Dunaju, Benetkah, New Yorku, Tokiu, Škotski, Irski in Kanadi.

Knjigo lahko kupite tukaj.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0