Vasko Atanasovski - koncert na turnu

27 maj 2020
ob 18:00 uri

Traja do: 27.05.2020 19:15

Vasko Atanasovski - koncert na turnu

V sredo, 27. maja 2020, ob 18 uri na turnu mariborskega Narodnega doma. Facebook >> Prenos v živo

Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je eden bolj kreativnih in mnogostranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po medžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki in po mojstrstvu, s katerim pristopa k vsem tem žanrom. Doslej je izdal enajst visoko ocenjenih albumov ter tako doma kot v tujini prejel številne nagrade in pohvale občinstva in kritikov za svoje nastope in kompozicije. Redno koncertira na pomembnih festivalih in prireditvah po Evropi; igral je tudi v New Yorku, Indiji in na Kitajskem. Njegova dela izvajajo mednarodno priznani solisti, ansambli, zbori in orkestri.

Od leta 1997 se posveča predvsem avtorskemu delu. Je ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb in tudi skladatelj za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave.

Koncertiral je na pomembnih festivalih in prireditvah ter sodeloval s priznanimi umetniki, glasbeniki, koreografi in režiserji.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com