Virtualni Pesniški turnir 2020 tudi na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani

29 maj 2020
ob 18:00 uri

Traja do: 29.05.2020 19:30

Virtualni Pesniški turnir 2020 tudi na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani

V petek, 29. maja 2020, ob 18. uri na spletu v živo na Facebook in You Tube strani Založbe Pivec (najverjetneje pa tudi na FB strani Slovenskih dnevov knjige v Ljubljani).

Nastopilo bo 12 letošnjih finalistov: Tanja Božić (Ljubljana), Ajda Bračič (Videm), Katarina Gomboc Čeh (Ljubljana), Veronika Gradišek (Kozje), Dunja Polonca Guček (Spodnji Log), Tonja Jelen(Loče), Jernej Kusterle (Jesenice), Vesna Liponik (Malečnik), Miha Marek (Ljubljana), Denis Škofič(Dolnja Bistrica), Katja Šušteršič (Ljubljana) in Lara Gea Vurnik Navinšek (Ljubljana).

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se letos že 20. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in zmagovalcu/zmagovalki podeli naziv vitez/vitezinja poezije. Idejo za pesniški turnir je Zora A. Jurič. avtorica projekta, povzela po srednjeveškem pesniškem turnirju na gradu Riegersburg iz romana Zlate Vokač Medic Marpurgi. na finalu se za prestižni naziv pomeri 12 s strani strokovne žirije izbranih pesnikov. Letošnji jubilejni turnir je zaradi razmer potekal 25. aprila 2020 virtualno na spletu, vitezinja po izboru žirije (v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Potocco in Stanka Hrastelj) je postala Tanja Božić s pesmijo Zemljevid, občinstvo pa je za vojo zmagovalno pesem izbralo Noč naju glasno izgovarja Jerneja Kusterleta. Tokrat bo na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani turnir izveden še v drugo, tudi ta bo tekmovalen, kot se za turnir spodobi. Na njem bo spletno občinstvo izbralo svojega zmagovalca, najboljše tri pesmi oz. njihovi avtorji/avtorice prejmejo knjižne nagrade. Glasovanje bo potekalo od 25. maja 2020 na FB strani Založbe Pivec.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com