Zajtrk z Anno Höglund

20 junij 2021
ob 11:00 uri

Traja do: 20.06.2021 12:00

Zajtrk z Anno Höglund

V nedeljo, 20. junija, ob 11. uri na Vrtu Lili Novy v Ljubljani.

Vabimo na dopoldansko druženje s kritično mislečo ustvarjalko - pisateljico in ilustratorko, ob zajtrku, ki bo pogrnjen na vrtu Lili Novy. Med jedjo bomo sproščeno klepetali o njenem delu, literaturi, knjigah in sploh vsem.

Meni 1: Zajtrk z Anno Höglund

Anna Höglund se je rodila 1958 v v Stockholmu na Švedskem. Je ena vidnejših švedskih avtoric. Postavljajo jo na mesto vodilne ilustratorke, ki je sodelovala z najpomembnejšimi avtorji sodobne švedske mladinske književnosti, Barbro Lindgren, Ulfom Starkom ter Gunnarjem Lundkvistom. Kot avtorica besedila se je švedski publiki prvič predstavila že 1982 s Pravljico o palačinki (Sagan om pannkakan). Od takrat je napisala okrog 20 avtorskih slikanic, ki so bile prevedene v številne tuje jezike. Anna Höglund piše tudi dramatizacije in ustvarja animirane filme. Na področju likovne umetnosti je samouk.

V tujini in doma je prejela številne nagrade: Zilveren Penseel na Nizozemskem, Deutscher Jugendliteraturpreis v Nemčiji, evropsko nagrado za otroško literaturo Pier Paolo Vergerio ter švedsko nagrado Snöbollen (Snežna kepa) za slikanico leta. Za svoje izjemno delo je prejela častno nagrado na sejmu v Bologni.

O risoromanu Biti jaz

Biti jaz je ilustrirani roman o odraščanju, dvomih vase in drugih mladostniških tegobah, ki bi ga v bistvu morali prebrati vsi, ne le deklice, temveč tudi (ali celo predvsem?) fantje in odrasli. 13-letna Rosa nam dovoli vstopiti v najintimnejše kotičke svojih misli in razkrije, kako doživlja sebe, družbo in svet. Išče odgovore na najrazličnejša vprašanja in jih hoče razumeti. Veliko premleva o položaju ženske in moškega v družbi, o odnosih med njima in o enakopravnosti med spoloma v vsakdanjem življenju. Bo ta res kdaj zaživela ali bo ženska vedno le privesek moškemu?

 

Organizacija v sodelovanju s Festivalom ITN.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com