Festival kriminalke: Alibi 2.1.

Pri Založbi Pivec pripravljamo nov literarni festival žanrske literature, ki ga letos posvečamo slovenski kriminalki.

Festivalsko dogajanje bo postavljeno v Lutkovno gledališče Maribor, v petek, 24. in v soboto, 25. septembra. V petek bomo začeli s projekcijo prvih štirih delov serije Primeri inšpektorja Vrenka. Dogodek bo pospremljen z otvoritvijo knjižnega sejma z vsemi slovenskimi kriminalkami!

V soboto pripravljamo celodnevno dogajanje, ki se bo začelo s sprehodom v soorganizaciji z Rajzefiber birojem – Maribor Avgusta Demšarja in Martina Vrenka, ki ga bo vodil Avgust Demšar, pridružili pa se mu bodo tudi drugi slovenski pisatelji kriminalk.

Nadaljevali bomo na stalni festivalski lokaciji v Lutkovnem gledališču, kjer si bo mogoče ogledati še zadnja dva dela serije Primeri inšpektorja Vrenka. Po projekciji sledi pogovor s filmsko ekipo, kjer bodo sodelovali Dario Varga, Jurij Drevenšek in Boris Jurjaševič. Pogovor bo vodil Žiga Brdnik.

V popoldanskem času vabimo na okroglo mizo z naslovom Fenomen slovenske kriminalke, ki jo bo moderirala Petra Vidali, sodelovali pa bodo še Aljoša Harlamov, Mirt Komel in Primož Mlačnik.

Osrednji dogodek dneva bo literarno branje, kjer bomo na istem odru lahko videli Avgusta Demšarja in Tadeja Goloba, v družbi staroste slovenske kriminalke Toneta Freliha.

 

Oglejte si literarna dela v naši spletni trgovini

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0