• ZAHOD IN ISLAMSKI SVET

  0

  V tretjem delu tetralogije se dr. Potočnik poglablja v zgodovino odnosov med krščanstvom in islamom in izpostavlja vlogo islama pri prenosu znanstvenih in kulturnih dognanj antičnega sveta.

  34,90 
  Dodaj v košarico
 • Sožitje med kulturami – Poti do medkulturnega dialoga V

  1

  Sožitje med kulturami: poti do medkulturnega dialoga V izdajamo v času, ko se na evropskih tleh soočamo z vojno, na ameriških pa se ponovno kažejo veliki pretresi in delitve, ki izhajajo iz nikoli dokončno zaceljenih ran in še vedno obstoječih delitev po rasnih ločnicah.

  19,95 
  Dodaj v košarico
 • -5% Talijin hram v Mariboru

  Talijin hram v Mariboru

  0

  Monografija Talijin hram v Mariboru prinaša članke, eseje, študije, komentarje, intervjuje in dnevniške zapise Vilija Ravnjaka, ki so nastali med letoma 2006 in 2021. Zbrani na enem mestu, ustrezno razvrščeni in urejeni ponujajo dragocen vpogled v zgodovino SNG Maribor pa tudi v širok razpon avtorjeve teoretične in ustvarjalne misli.

  33,16 
  Dodaj v košarico
 • -5% #metoo

  #metoo

  0

  Ključnik #metoo (in njegove variante v različnih jezikih sveta) je zelo kratka beseda. A je beseda, ki ima izjemno moč. Žrtvi spolnega nadlegovanja in nasilja podeljuje glas. Glas, ki ji je bil z dejanjem nasilja odvzet. Glas, ki so ji ga odvzeli še mnogokrat po tem, ko je bilo dejanje storjeno. Glas, ki so ji ga odvzeli tisti, ki bi morali kaznovati storilca, in tisti, ki so odvrnili pogled.

  25,56 
  Dodaj v košarico
 • -5% Azijske filozofije

  Azijske filozofije

  0

  Širok, poglobljen in sistematičen pregled najvidnejših in najvplivnejših azijskih filozofij in/ali religij.

  25,56 
  Dodaj v košarico
 • -5% Poročen z mamo

  Poročen z mamo

  0

  Avtorja sta v svoji petindvajsetletni klinični praksi obravnavala in uspešno pomagala na stotine moškim, ki so bili pretirano čustveno navezani na mater. Ko so želeli slediti lastnim željam in živeti svoje življenje, so se čutili ujete, krive in nelojalne. Gre za sindrom, ki ga imenujemo zlitost matere in sina; za njim trpijo moški, ki so zliti z materjo. V knjigah, filmih in na televiziji takšne moške pogosto prikazujejo kot šibke in neodločne. Malo manj je zavedanja, da so poškodovani, predvsem zaradi nezdrave navezanosti na svojo mater. Med materjo, ki ima sina zelo rada, in materjo, ki sina postavlja v središče svojega užitka in zanimanja, s čimer skuša zapolniti praznino v sebi, obstaja velikanska razlika. Bralci lahko s pomočjo te knjige začnejo prepoznavati to razliko in odkrivati sporočila upanja, ljubezni in svobode.

  28,41 
  Dodaj v košarico
 • -5% Barve življenja

  Barve življenja

  0

  Ignac Schmidt v svoji peti knjigi v barvni lestvici predstavi depresijo. V uvodu nas seznani s pojmom in nesluteno razsežnostjo bolezni, ki v aktualnem času doživlja eksponenten razmah.

   

  25,56 
  Dodaj v košarico
 • -5% UMETNOST IN ZNANOST ISLAMSKEGA SVETA

  UMETNOST IN ZNANOST ISLAMSKEGA SVETA

  0

  V drugem delu tetralogije dr. Potočnik razlaga o razvoju umetnosti, arhitekture in znanosti v sklopu islamske civilizacije ter o njenem vplivu na razvoj evropske umetnosti in znanosti. 

  28,41 
  Dodaj v košarico
 • -5% Bhagavadgita

  Bhagavadgita

  0

  Temeljita in poglobljena študija osvetljuje najrazličnejše dimenzije kompleksnega razmerja med dharmo in mokšo v Bhagavadgiti.

  28,41 
  Dodaj v košarico
 • -5% Varia

  Varia

  0

  Pregled znanstveno-raziskovalnega dela zaslužnega profesorja dr. Dušana Nečaka.

  28,41 
  Dodaj v košarico
 • NAČRTOVANJE IN RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ

  NAČRTOVANJE IN RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ

  0

  Učbenik prinaša najnovejša temeljna znanja s področja poznavanja in uporabe spletnih (statičnih in dinamičnih) tehnologij za načrtovanje in razvoj spletnih aplikacij.

  23,90 
  Dodaj v košarico
 • -5% ANOREKSIJA

  ANOREKSIJA, NEIZREKLJIVA PRAZNINA

  0

  Anoreksija je najbolj smrtonosna duševna bolezen, zapiše avtor v prvem poglavju. Vprašanja so se mu vselej zdela pomembnejša kot odgovori, ki so ne glede na to, ali so bili točni ali napačni, vedno znova odpirali nova vprašanja. Knjiga številnih zakajev, namesto enovitega odgovora pa sporočilo vsem, ki jo bodo vzeli v roke – ne glede na spol –, naj isto naredijo s svojo usodo: vzamejo naj jo v svoje roke.

  23,66 
  Dodaj v košarico
 • -5% Zgodovinski pregled islamske civilizacije

  Zgodovinski pregled islamske civilizacije

  0

  V prvem delu težko pričakovane tetralogije dr. Potočnik razlaga o nastanku in velikem obdobju ekspanzije islama, o razcvetu islamske civilizacije, kasnejši kolonizaciji in nastanku držav na obravnavanem območju. 

  25,56 
  Dodaj v košarico
 • -5% Razprave

  Razprave

  0

  Štuhčeve Razprave kažejo predvsem njegov esejističnozgodovinski interes in manj književnozgodovinski. V največji meri gre torej za obravnavo slovenske esejistike, le zadnji dve razpravi sta namreč namenjeni slovstvu.

  18,05 
  Dodaj v košarico
 • -5% NEGA NOVOROJENIH PSOV IN MAČK

  NEGA NOVOROJENIH PSOV IN MAČK

  0

  Priročnik Nega novorojenega psa in mačke opisuje začetno obdobje novorojenega psa in mačke. Namenjena je študentom veterine, veterinarjem, pa tudi vzrediteljem, saj se v njej seznanijo s fiziološkimi spremembami in značilnostmi, ki se odvijajo v prvih štirih tednih življenja pri novorojenih psih in mucah.

  18,91 
  Dodaj v košarico
 • -5% SOŽITJE MED KULTURAMI

  SOŽITJE MED KULTURAMI

  0

  Znanstvena monografija z interdisciplinarnim pristopom na temo medkulturnega dialoga.

  14,25 
  Dodaj v košarico