Zaloga: Na zalogi

AKUTNI ABDOMEN

40,00 

Akutna abdominalna obolenja in poškodbe zahtevajo hitro in hkrati natančno obravnavo, odločanje in pomoč.

Opis

Tudi poškodbe trebuha, predvsem tope in pri poli travmatiziranih bolnikih, delajo včasih hude preglavice kirurgom.

Z bolniki, ki imajo nenadne bolezenske spremembe v predelu trebuha ali dobijo hudo poslabšanje težav v trebuhu, se srečujejo zdravnice in zdravniki v osnovnem zdravstvu, predvsem specialistke in specialisti družinske medicine, pa pediatrije in ginekologije, interne medicine, gastroenterologije in kirurgije. Vsem njim je knjiga namenjena. In seveda študentom medicine, sekundarijem in specializantom. Gotovo bo koristna tudi specialistom kirurgom in kirurginjam splošne ali abdominalne kirurgije, predvsem v primerih, ko jih mučijo problemi težko opredeljivega stanja v trebuhu po opravljenem operativnem posegu.

Učitelj in utemeljitelj abdominalne kirurgije v Sloveniji, prof. Vladimir Žakelj, je leta 1988 napisal in izdal knjižico Nenadna kirurška obolenja – akutni abdomen, ki je spremljala mnoge od slovenskih kirurgov pri prepoznavanju in reševanju skrivnosti, pasti in zagonetk akutnih stanj v trebuhu. Praktično vse, kar je v njej napisano, drži še danes in je vključeno v novo izdajo. Nekateri problemi, kot zanašanje na preiskave in s tem odlašanje z zgodnjo postavitvijo diagnoze ali pa sočasna prisotnost kronične bolezni, so danes celo bolj aktualni. Ob široki možnosti uporabe številnih sodobnih diagnostičnih postopkov zdravnice in zdravniki v pristopu k prepoznavanju in reševanju akutnih abdominalnih, pa tudi drugih nujnih stanj, vse manj uporabljajo skrbno anamnezo in natančen klinični pregled.

Knjiga prinaša okoli 150 barvnih in ČB slikovnih enot, 48 razpredelnic ter izčrpen seznam najnovejše literature. Pripravilo jo je 30 slovenskih vrhunskih strokovnjakov in je izšla v sodelovanju z Medicinskim mesečnikom.

Dodatne informacije

Avtor

,

Format

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.