-30%

Bhagavadgita

Onstran vezi, tostran svobode

29.90 € 20.93 €

Avtor: Nina Petek

Temeljita in poglobljena študija osvetljuje najrazličnejše dimenzije kompleksnega razmerja med dharmo in mokšo v Bhagavadgiti.

Kategorije: Duhovna rast in zdravo življenje, Priročniki, Strokovna literatura

Format: 16 x 24 cm

ISBN: 978-961-7103-51-9

Št. strani: 384

Ostalo: trda vezava s ščitnim ovitkom, ČB tisk z barvnimi vložki

V košarico
KOLIČINA

Takole slišal sem vse to,

kar sta se pogovarjala

bog Kršna in pa Àrdžuna,

in čudovito je bilo,

da me kar zona je obšla.

(Bhagavadgita XVIII.74)

 

Avtorica na osnovi analize različnih doktrin in konceptov ugotavlja, da med njima obstaja t. i. kreativna napetost, ki vedno znova poraja nova vprašanja, na katera je velikokrat nemogoče podati enoznačne odgovore.

Raziskava je osnovana na izhodišču, da izolirana obravnava Bhagavadgite pušča zastrte številne plasti dela, zato je nujno ne le da jo raziščemo z ozirom na kontekst Mahabharate, v katero je vstavljena, ampak je treba za popolno analizo v diskurz vključiti tudi nekatere filozofsko-religijske ideje iz vélikega epa, poleg tega pa je pomembna tudi osvetlitev idej iz preostalih del filozofsko-religijske tradicije v Indiji, ki so nastala pred in po Bhagavadgiti ter so z njo bistveno povezana.

Knjiga je grajena kot preplet različnih področjih – etike, metafizike, ontologije, epistemologije, estetike in soteriologije in nagovarja tako strokovnjake kot širšo publiko. Številni citati in barvne reprodukcije ilustrirajo utrinke iz bogate vsebine.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0