-20%

ČARIMATIKA

17.90 € 14.32 €

Avtor: Bina Štampe Žmavc

NOMINACIJA ZA VEČERNICO 2017 IN DESETNICO 2017 Pravljična matematika = poezija števil + matematika besed? Če vzame matematiko pod drobnogled tako odlična pesnica, kot je Bina Štampe Žmavc, nastane edinstvena knjiga.

Kategorije: 3 - 10 let, 6 - 12 let, Akcija, Nagrade in nominacije, Otroške in mladinske knjige, Poletno branje, Za otroke

Format: 21 x 24 cm

ISBN: 978-961-6968-75-1

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 28

V košarico
KOLIČINA

Če so nam številke doslej delale težave, bodo odslej zaćivele v drugačni luči. Naenkrat ugotovimo, da pravzaprav doživljajo podobne usode kot ljudje – lahko so osamljene, zaljubljene, zabavne, potrpežljive, usodne, čarobne, pravljične … Pesnica nam na iznajdljivo pronicljiv način pokaže, da  so zakoni in zakonitosti matematike pravzaprav bolj vpleteni v naše življenje, kot si mi to sploh predstavljamo.

Zato je vsaki številki posvetila svojo pesem. Na koncu pa pridala še Pesem za neskončnost in sedem čarovnic, ki pravzaprav odpira pravo filozofsko razpravo o dimenzijah sodobnega sveta in življenja – skozi ogledalo čarimatike in na tako zelo razgiban, slikovit in zabaven način, kot nam ga Bina Štampe Žmavc vseskozi ponuja v svojih besedilih.

Ilustracije odlične Andreje Peklar zapisano prikazujejo v svojih zgodbah. V knjigi se skriva še posebna ilustratorkina iznajdba: podoba lune, ki se spremeni v …

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0