Zaloga: Na zalogi

ČARIMATIKA

5,00 

NOMINACIJA ZA VEČERNICO 2017 IN DESETNICO 2017

Pravljična matematika = poezija števil + matematika besed? Če vzame matematiko pod drobnogled tako odlična pesnica, kot je Bina Štampe Žmavc, nastane edinstvena knjiga.

Opis

Če so nam številke doslej delale težave, bodo odslej zaćivele v drugačni luči. Naenkrat ugotovimo, da pravzaprav doživljajo podobne usode kot ljudje – lahko so osamljene, zaljubljene, zabavne, potrpežljive, usodne, čarobne, pravljične … Pesnica nam na iznajdljivo pronicljiv način pokaže, da  so zakoni in zakonitosti matematike pravzaprav bolj vpleteni v naše življenje, kot si mi to sploh predstavljamo.

Zato je vsaki številki posvetila svojo pesem. Na koncu pa pridala še Pesem za neskončnost in sedem čarovnic, ki pravzaprav odpira pravo filozofsko razpravo o dimenzijah sodobnega sveta in življenja – skozi ogledalo čarimatike in na tako zelo razgiban, slikovit in zabaven način, kot nam ga Bina Štampe Žmavc vseskozi ponuja v svojih besedilih.

Ilustracije odlične Andreje Peklar zapisano prikazujejo v svojih zgodbah. V knjigi se skriva še posebna ilustratorkina iznajdba: podoba lune, ki se spremeni v …

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.