Cerkev (broširana)

-30%

Cerkev (broširana)

26.90 € 18.83 €

Avtor: Avgust Demšar

Kriminalka, polna spletk, krvavih zločinov in nenavadnih motivov. Vse se začne z umorom cerkvenega dostojanstvenika v zakristiji bazilike na Ptujski gori.

Kategorije: Leposlovje, Proza

Format: 14,8 x 21 cm

ISBN: 978-961-7103-56-4

Št. strani: 608

Ostalo: broširana vezava z zavihi, ČB tisk

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

VELIKI DEMŠARJEV KOMPLET

Komplet vsebuje vseh enajst Demšarjevih detektivskih romanov in darilo - Kriminalistovo beležko višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka s pisalom!

18.83 € 19.69 €

Cerkev je tipična Demšarjeva kriminalkatipa kdo je storilec. Zločini se ponovno dogajajo v avtohtonem slovenskem okolju, v Mariboru s širšo okolico, v Prekmurju, na avstrijskem Koroškem in fiktivni vasici Vodnjaki, kjer, vsaj tako je videti, domuje posebne vrste zlo. V romanu nastopajo vsi glavni liki Demšarjevih romanov (Martin Vrenko, Ivana, Breznik, Miloš, Nika, Drago, Kralj, Levstek in drugi). Deseti, jubilejni Demšarjev roman je obsežnejši, zgodba še bolj kompleksna, zastranitve še bolj presenetljive. Avtor nas posrka v zgoščeno dogajanje in drži v napetosti tudi, ko se posveča odnosom med glavnimi stalnimi liki in njihovi karakterizaciji. Zaplet, ki sproži dogajanje, je umor visokega cerkvenega dostojanstvenika. Še preden se kriminalisti pošteno lotijo dela, sledijo novi umori in kriminalna dejanja. Preiskava se giblje med brskanjem po finančnih mahinacijah mariborske nadškofije, političnimi soliranji tožilca Levstka, trenji med tožilstvom in kriminalisti ter med osebnimi motivi več posameznikov, ki s cerkvijo niso povezani. Ob osnovni pripovedi Demšar tudi tokrat odpira številne družbeno aktualne teme. Skrajno napeto in intelektualnih izzivov polno branje na poti do razrešitve nadvse zapletenega primera.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0