Cerkev (posebna izdaja)

ZADNJI IZVODI

Cerkev (posebna izdaja)

kriminalka

40.00 €

Avtor: Avgust Demšar

Deseta, jubilejna kriminalka Avgusta Demšarja v posebni oštevilčeni izdaji (le 100 izvodov) - s posvetilom prvega dne izdaje z avtorjevim podpisom. Na voljo le še nekaj izvodov.

Kategorije: Leposlovje, Proza

Format: 14,8 x 21 cm

ISBN: 9789617026993

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 608

Ostalo: 14,8 x 21 cm, čb tisk, trda vezava, 608 strani

V košarico
KOLIČINA

Cerkev je tipična Demšarjeva kriminalka. Žanrsko gre za še eno izvirno domačo kriminalko tipa kdo je storilec. Zločini se ponovno dogajajo v avtohtonem slovenskem okolju, v Mariboru s širšo okolico, v Prekmurju, na avstrijskem Koroškem in fiktivni vasici Vodnjaki, kjer, vsaj tako je videti, domuje posebne vrste zlo. V romanu nastopajo vsi glavni liki Demšarjevih romanov (Martin Vrenko, Ivana, Breznik, Miloš, Nika, Drago, Kralj, Levstek in drugi). Deseti, jubilejni Demšarjev roman je obsežnejši, zgodba še bolj kompleksna, zastranitve še bolj presenetljive. Avtor nas posrka v zgoščeno dogajanje in drži v napetosti tudi, ko se posveča odnosom med glavnimi stalnimi liki in njihovi karakterizaciji. Zaplet, ki sproži dogajanje, je umor visokega cerkvenega dostojanstvenika. Še preden se kriminalisti pošteno lotijo dela, sledijo novi umori in kriminalna dejanja. Preiskava se giblje med brskanjem po finančnih mahinacijah mariborske nadškofije, političnimi soliranji tožilca Levstka, trenji med tožilstvom in kriminalisti ter med osebnimi motivi več posameznikov, ki s cerkvijo niso povezani. Ob osnovni pripovedi Demšar tudi tokrat odpira številne družbeno aktualne teme. Skrajno napeto in intelektualnih izzivov polno branje na poti do razrešitve nadvse zapletenega primera.

Omejena naklada 100 izvodov je oštevilčena, opremljena z žigom prvega dne izdaje in podpisom avtorja. NA VOLJO LE ŠE NEKAJ IZVODOV!

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0