Zaloga: Na zalogi

Cvik cvak! LP

Avtor:Katalena

39,00 

Album Cvik Cvak! je bil posnet leta 2008 in je v celoti posvečen rezijanskemu glasbenemu izročilu, njegovi peklenski repetitivnosti, ki je fascinirala in združila Kataleno ter producenta Alda Ivančića. Zavedajoč se, da je ravno parafraza – kot eno glavnih orožij postmoderne dobe – v svojem bistvu repeticija, je Katalena takrat naredila še en korak naprej v smeri avtorske nadgradnje ljudskega materiala.

Kategorija:

Opis

Skupina je ob tem zapisala: “Album je precej raznolik in glasbenikom zdaj ne gre več toliko za ohranjaje rozajanskih viž, temveč za glasbeno refleksijo, ki je stkana v zbirko glasbenih esejev na skupno temo – občutja vztrajanja v istem. Da bi to občutje zmoglo postati (umetniški) užitek, potrebuje v prvi vrsti refleksijo, kot jo potrebuje tudi svoboda, zato da bi se realizirala”.

Aldo Ivančič se je kot ustvarjalec podpisoval pod izredno raznorodne projekte, s skupino Katalena pa je takrat sodeloval prvič. Cilj sodelovanja je bil v prvi vrsti združiti dva na prvi pogled nezdružljiva avtorska pristopa in ju soočiti z glasbenim izročilom majhnega, ampak hkrati izredno bogatega in nenavadnega prostora. Rezija je v vseh pogledih navdihujoča, glasba te skrite doline pa je ne glede na naše siceršnje poznavanje glasbenega izročila nekaj izjemnega.

Pri založbi Dallas, kjer je album prvotno izšel na zgoščenki, so leta 2023 izdali album še na dvojni vinilni plošči.

Dodatne informacije

Avtor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.