EKOVEDEK - BOR IN JELKA

-50%

EKOVEDEK - BOR IN JELKA

DREVESA V GOZDU

10.00 € 5.00 €

Avtor: Zdenko Kodrič, Veri Kovačević (ilustratorka)

Prva v seriji slikanic z ekološko tematiko, katere vezni člen je vsevedno bitje Ekovedek. 

Kategorije: 3 - 10 let, Akcija, Otroške in mladinske knjige, Poletno branje, Za otroke

Format: 21 x 29,7 cm

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Broširano

Št. strani: 28

V košarico
KOLIČINA

Prva serija EKOVEDEK V GOZDU prinaša zgodbice iz gozda, spoznali bomo drevesa, gozdne škodljivce, plodove, živali ter številne ekološke teme, ki se dotikajo gozdnega okolja. Zgodbica Ekovedek, Bor in Jelka otrokom približa drevesa v gozdu in se dotakne problema črnih odlagališč smeti.

Zdenko Kodrič je vsestranski literarni ustvarjalec, tako se je lotil tudi zgodb za otroke od 5. do 9. leta starosti. Mlade radovedneže s pomočjo Ekovedka popelje v razburljiveraziskovalne potepe po različnih ekosistemih. Na teh poučnih poteh mladi bralci spoznajo značilnosti in posebnosti različnih živalskih in rastlinskih vrst, ki skupaj ustvarjajo zaključena življenjska okolja. Ob tem pa na nevsiljiv, a nazoren način opozarja na negativne vplive človeka na naravo.

V slikanici se ob Ekovedku pojavljajo otroci, katerih imena se navezujejo na življenjski prostor, ki je v posamezni zgodbi predstavljen. Zgodbe je z veliko domiselnosti in občutka ilustrirala Vera Kovačevič, njene ilustracije ponujajo širšo podobo posameznega bivalnega prostora in številne zanimive podrobnosti.

Serijo bomo dopolnili s posebno knjižico aktivnosti, s pomočjo katere se boste spomnili vseh novih besed in utrdili pridobljeno znanje.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0